Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 19:38
BUSINESS & FINANCE

Grab: Θέλει να κάνει τη μεγαλύτερη ΙΡΟ στην νοτιοανατολική Ασία

Στόχος η άντληση 2 δισ. δολαρίων

Grab: Θέλει να κάνει τη μεγαλύτερη ΙΡΟ στην νοτιοανατολική Ασία

Τη δυνατότητα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διερευνά η εταιρεία delivery φαγητού Grab, θέλοντας να αξιοποιήσει την αυξανόμενη «όρεξη» των επενδυτών για νέες Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (IPO).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η IPO θα μπορούσε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια, αποτελώντας το μεγαλύτερο αντληθέν ποσό για εταιρεία της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Η αγορά είναι καλή και η επιχείρηση τα πάει καλύτερα απ’ ό,τι πριν. Αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να “δουλέψει” στις δημόσιες αγορές» δήλωσε ανώνυμη πηγή, η οποία μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Το σχέδιο της Grab δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και εναπόκειται σε μεγάλο βαθμό στις συνθήκες της αγοράς. Υποστηρικτές της IPO είναι αρκετές χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Soft Bank και η Mitsubishi Financial Group.

Το 2012, η Grab κατέστη η πιο ακριβή start up της Μαλαισίας, συγκεντρώνοντας κεφάλαια 16 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής διεύρυνσή της, έχει επεκταθεί και στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αποκτώντας άδεια ψηφιακής τράπεζας στη Σιγκαπούρη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News