Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 15:35
BUSINESS & FINANCE

Οι «μπίζνες» του Jay-Z με το «αφεντικό» της Louis Vuitton

Οι «μπίζνες» του Jay-Z με το «αφεντικό» της Louis Vuitton

Τις «μπίζνες» με τον γνωστό ράπερ Jay-Z ξεκίνησε ο δισεκατομμυριούχους -και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης- Μπερνάρ Αρνό.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, συγκεκριμένα, προχώρησε στην απόκτηση του 50% των μετοχών της εταιρείας παραγωγής σαμπάνιας Armand de Brignac, η οποία ανήκει στον Αμερικανό τραγουδιστή.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω της Moet Hennessy, θυγατρικής του γαλλικού κολοσσού LVMH (Louis Vuitton).

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί γνωστό το ύψος της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Jay-Z απέκτησε τη δημοφιλή σαμπάνια το 2014. Κατά τη διάρκεια του 2019, οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 500.000 μπουκάλια.

Ο ρόλος της πανδημίας του κορωνοϊού στο deal, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν καθοριστικός, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει δυσμενώς τα οικονομικά μεγέθη του κλάδου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι πωλήσεις σαμπάνιας παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 18% το τελευταίο 12μηνο, με τον συνολικό τζίρο να κυμαίνεται σε μόλις 1,2 δισ. δολάρια.

O Jay-Z, ο οποίος πέραν της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει «πλούσια» επιχειρηματική δραστηριότητα, φέρεται να διαθέτει περιουσία, συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο Αρνό εκτιμάται ότι έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία, αξίας σχεδόν 160 δισ. δολαρίων, γεγονός το οποίο τον κατατάσσει στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News