Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 17:22
BUSINESS & FINANCE

Διανομείς: Σύσταση στους εργοδότες να μην τους θέτουν σε κίνδυνο στην κακοκαιρία

Διανομείς: Σύσταση στους εργοδότες να μην τους θέτουν σε κίνδυνο στην κακοκαιρία

Σύσταση προς τους εργοδότες, να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων διανομέων (delivery), απευθύνει το υπουργείο Εργασίας εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο είναι υποχρέωση των εργοδοτών να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

«Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες», τονίζει η σχετική ανακοίνωση. «Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες».

Το υπουργείο τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Διαβάστε εδώ πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες delivery και κούριερ στην Αττική. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News