Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 17:04
BUSINESS & FINANCE

Adidas: «Ξεφορτώνεται» τη Reebok μετά από 15 χρόνια

Adidas: «Ξεφορτώνεται» τη Reebok μετά από 15 χρόνια

Περίπου 15 χρόνια αφότου έδωσε 3,8 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τη Reebok, η Adidas αποφάσισε επιτέλους να «ξεφορτωθεί» το brand, καθώς ουδέποτε κατάφερε να το «αναστήσει». 

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, σκοπεύει να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την έξοδό της από τη Reebok, τις λεπτομέρειες της οποίας θα κάνει γνωστές με τη δημοσιοποίηση της νέας στρατηγικής της, στις 10 Μαρτίου. 

Η Reebok έγινε μεγάλο όνομα της βιομηχανίας σχεδόν μέσα σε ένα βράδυ τη δεκαετία του 1980, όταν η μόδα της αεροβικής γυμναστικής την έφερε στο προσκήνιο. Όμως, αυτή η δυναμική σύντομα χάθηκε, με αποτέλεσμα η Adidas να μην καταφέρει να αναβιώσει το brand. 

Η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία το 2018 και πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 2% το 2019. 

Σήμερα, με το χρηματιστηριακό ράλι να βοηθά, έστω και εάν η πανδημία λειτουργεί αρνητικά, η Adidas αναζητά αγοραστή για τη Reebok, με το Bloomberg να συγκαταλέγει ανάμεσα στους πιθανούς ενδιαφερόμενους ανταγωνιστικές εταιρείες αθλητικών ειδών -ειδικά από την Ασία- καθώς και εταιρείες private equity. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η VF Corp., στην οποία ανήκουν τα brands Timberland και North Face, καθώς και  η κινεζική Anta International Group Holdings.

Ο αγοραστής θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη μανία με τα κλασικά αθλητικά παπούτσια παλαιότερων δεκαετιών, αξιοποιώντας το πλούσιο αρχείο σχεδίων της Reebok. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News