Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 14:43
DELIVERY - ΚΟΥΡΙΕΡ

Η Μήδεια «πάγωσε» τις παραδόσεις

Προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης

Η Μήδεια «πάγωσε» τις παραδόσεις

Πολλαπλά προβλήματα στις υπηρεσίες delivery και κούριερ έχει προκαλέσει η «Μήδεια», καθώς η συνεχής χιονόπτωση στην Αττική καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κυκλοφορία των διανομέων.

Πολλοί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, παραμένουν απροσπέλαστοι, με αποτέλεσμα αρκετά καφέ και καταστήματα πρόχειρου φαγητού να έχουν αναστείλει την υπηρεσία delivery.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MR», η μεγαλύτερη πλατφόρμα delivery, το «efood», έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την κάλυψη των συνεργαζόμενων καταστημάτων, καθώς λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένο αριθμό περιοχών της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, «χειρόφρενο» στις κατ΄ οίκον παραδόσεις έχει τραβήξει και η υπηρεσία Wolt, η οποία έχει αναστείλει πλήρως το delivery σ’ όλο το Λεκανοπέδο της Αττικής. Η επαναφορά του συστήματος παραγγελιών και παράδοσης, σύμφωνα με την εταιρεία, θα γίνει μόνο όταν οι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή μετακίνηση των διανομέων.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί κι από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών – κούριερ, οι οποίες έχουν «παγώσει» τις παραδόσεις προϊόντων. 

Χαρακτηριστικά, η ACS Couriers έχει αναστείλει τη λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων στην Αττική, καθώς και σε Βοιωτία, Εύβοια και Άνδρο. Όσον αφορά τις παραδόσεις, όταν αυτές εκτελούνται, πραγματοποιούνται με βαν και πάντα με την παρουσία συνοδηγού. Παράλληλα, εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και οι παραδόσεις από και προς τη νησιωτική Ελλάδα, λόγω του απαγορευτικού απόπλου. 

Καθυστερήσεις παρατηρούνται, επίσης, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο των Ταχυδρομειων – Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ) ζητάει την καθολική απαγόρευση της διανομής για όσο διαρκέσει η κακοκαρία, σημειώνοντας ότι ακόμη και η μεταφορά με αυτοκίνητο θεωρείται επικίνδυνη, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργοδότες να διασφαλίζουν την ασφάλεια των διανομέων και προειδοποιεί ότι οι όποιες καταγγελίες θα εξεταστούν με αυστηρότητα. 

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν τους πελάτες τους για καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ώρες.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, οι απαγορεύσεις απόπλου από τα λιμάνια και οι ακυρώσεις πτήσεων, δυσχεραίνουν περαιτέρω το ταχυδρομικό έργο. Εκ μέρους των ΕΛΤΑ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Λυπούμαστε για την αναστάτωση λόγω των ανωτέρω συνθηκών και σε κάθε περίπτωση θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Wolt

Σας ενημερώνουμε ότι από εχθές στις 22.15 το βράδυ, η Wolt «τράβηξε το χειρόφρενο» σε παραγγελίες και παραδόσεις στην Αθήνα, για την προστασία των συνεργατών διανομέων της από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας για τις περιοχές των βόρειων προαστίων και μετά τη συνεχή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Η λειτουργία των παραγγελιών στην πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί και θα ξεκινήσει εκ νέου όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή μετακίνηση των συνεργατών διανομέων.

Γερ. Χιον.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News