Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 15:56
BUSINESS & FINANCE

Σε υψηλό 13 μηνών η τιμή του πετρελαίου

Πάνω από τα 60 δολ. η τιμή των WTI, Brent

Σε υψηλό 13 μηνών η τιμή του πετρελαίου

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω των ανησυχιών για ανάφλεξη των γεωπολιτικών εντάσεων στην -πάντα ευερέθιστη- περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκκεριμένα, τα συμβόλαια Brent καταγράφουν άνοδο κατά 1,1% και διαμορφώνονται στα 63,09 δολάρια, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από τις 22 Ιανουαρίου του 2020.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια WTI εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 1,5%, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνουν τα επίπεδα των 60,33 δολαρίων ανά βαρέλι, το υψηλότερο σημείο από τις 8 Ιανουαρίου του 2020.

Το βράδυ της Κυριακής, η Σαουηδική Αραβία, η οποία εμπλέκεται στον πολυετή εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, ανακοίνωσε ότι κατέρριψε παγιδευμένο με εκρηκτικά drone, το οποίο άνηκε στην -υποστηριζόμενη από το Ιράν- ομάδα ανταρτών των Χούθι.

Πέραν της γεωπολιτικής «σκακιέρας», ωστόσο, το ράλι στην τιμή του «μαύρου χρυσού» ενισχύεται κι από τις ελπίδες για «χαλάρωση» των lockdowns, αλλά και από την προσδοκία για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ.

Ήδη, άλλωστε, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκριση ενός πακέτου μέτρων στήριξης, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News