Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 16:09
BUSINESS & FINANCE

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ακυρωθέντα deals στην Ευρώπη

Ξεπερνούν τα 85 δισ. δολάρια

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ακυρωθέντα deals στην Ευρώπη

Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται η αξία των ευρωπαϊκών deals, τα οποία τελικά εγκαταλείφθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Ιανουάριο, ο σχετικός αριθμός αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2007.

Με διαφορά, το μεγαλύτερο ακυρωθέν deal ήταν αυτό της καναδική αλυσίδας σούπερ μάρκετ Alimentation Couche-Tard με την γαλλική Carrefour, αξίας 20 δισ. δολαρίων.

Εξίσου ενδεικτική είναι και η περίπτωση της τεχνολογικής εταιρείας Atos, η οποία τελευταία στιγμή διέκοψε τις συζητήσεις για την εξαγορά, ύψους 6,5 δισ. δολαρίων, της αμερικανικής DXC Technology.

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ακυρωθέντα deals στην Ευρώπη-1

Παρόμοια εξέλιξη είχε και η προσπάθεια της αμερικανικής MGM Resorts, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των καζίνο, να υποβάλλει προσφορά αξίας 11 δισ. δολαρίων για την βρετανική Entain.

Την ίδια ώρα, πέπλο αμφιβολίας έχει απλωθεί πάνω από την πρόταση εξαγοράς της GrandVision από την EssilorLuxottica, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά γυαλιά ηλίου Ray-Ban.

Συνολικά, το ύψος των ακυρωθέντων deals, στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές εταιρείες, κυμαίνεται σε 86 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους, διαθέτοντας το μεγαλύτερο μερίδιο διεθνως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News