Business & Finance Πέμπτη 16/05/2024, 14:09
BUSINESS & FINANCE

Κομισιόν: «Χαστούκι» στη Meta για την ασφάλεια των παιδιών

Κομισιόν: «Χαστούκι» στη Meta για την ασφάλεια των παιδιών

Αντιμέτωπη με τον νόμο για θέματα ασφάλειας ανηλίκων βρίσκεται η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, μετά από μια σημαντική έρευνα που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι διερευνά κατά πόσον οι πλατφόρμες Facebook και Instagram του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «μπορεί να διεγείρουν συμπεριφορικούς εθισμούς στα παιδιά, καθώς και να δημιουργήσουν τα λεγόμενα “φαινόμενα λαγότρυπας”». Παράλληλα εκδηλώνει ανησυχία για τις επαληθεύσεις ηλικίας στις πλατφόρμες της Meta.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα προέρχεται από την προκαταρκτική ανάλυση της έκθεσης αξιολόγησης κινδύνου που υπέβαλε η Meta τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η ΕΕ δήλωσε ότι θα διενεργήσει εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τα μέτρα της Meta για την προστασία των παιδιών «κατά προτεραιότητα». 

Η Meta και άλλοι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο του ελέγχου της ΕΕ μετά την εισαγωγή του νόμου-ορόσημο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ενός πρωτοποριακού νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση επιβλαβούς περιεχομένου.

Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων τους για παραβιάσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη επιβάλει πρόστιμα σε κανέναν τεχνολογικό κολοσσό βάσει του νέου του νόμου.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η ΕΕ κίνησε διαδικασία κατά της πλατφόρμας X, της εταιρείας (πρώην Twitter), λόγω υποψιών για αποτυχία καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης του περιεχομένου.

 moneyreview.gr

Ολλανδία: Υψηλό πρόστιμο στην εταιρεία του Fortnite για αθέμιτες πρακτικές

Η Βρετανία καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να ελέγχουν τους αλγόριθμους για την προστασία των παιδιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News