Business & Finance Δευτέρα 6/05/2024, 12:28
BUSINESS & FINANCE

Volvo: Αύξηση 27% των πωλήσεων χάρη στην ισχυρή ζήτηση των EV

Volvo: Αύξηση 27% των πωλήσεων χάρη στην ισχυρή ζήτηση των EV

Οι πωλήσεις της Volvo αυξήθηκαν κατά 27% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 65.838 αυτοκίνητα, ενισχυμένες από τη ζήτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο όμιλος με έδρα τη Σουηδία.

Η Volvo Cars, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely Holding, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 94% και αντιπροσώπευαν το 26% του συνόλου των πωλήσεων παγκοσμίως τον Απρίλιο.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, σημείωσαν άλμα 65% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 34.238 αυτοκίνητα, με το πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV της εταιρείας, EX30, να οδηγεί τις πωλήσεις, πρόσθεσε η εταιρεία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10%, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 89% των πωλήσεων plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,5% έως τις 10:23 ώρα Ελλάδος, ξεπερνώντας την άνοδο 0,3% του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη της Στοκχόλμης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News