Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 13:47
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 3.900 Cybertrucks για πρόβλημα στο πεντάλ

Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 3.900 Cybertrucks για πρόβλημα στο πεντάλ

Η Tesla Inc. ανακάλεσε 3.878 φορτηγά Cybertruck για να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει τα πεντάλ γκαζιού, καθώς αυτά ενδέχεται να μετακινηθούν και να προκαλέσουν ακούσια επιτάχυνση του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε ειδοποίηση για δύο αξιώσεις πελατών που σχετίζονται με το ζήτημα, σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης που υποβλήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ. Η εταιρεία δήλωσε ότι όταν ασκείται μεγάλη δύναμη στο γκάζι του Cybertruck, το πεντάλ μπορεί να μετακινηθεί και να παγιδευτεί. Η Tesla θα επιδιορθώσει τα πεντάλ επιτάχυνσης δωρεάν.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν νωρίτερα έως και 2,3% πριν από την έναρξη της κανονικής διαπραγμάτευσης, ενώ συνολικά έχουν υποχωρήσει κατά 40% φέτος.

Η ανακοίνωση της ανάκλησης παρέχει μια πρώτη εικόνα για το πόσα Cybertrucks έχουν πωληθεί από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk παρέδωσε τα πρώτα φορτηγά αυτού του τύπου τον Νοέμβριο. Η Tesla δεν έχει ακόμη αναλύσει τις παραδόσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο στις τριμηνιαίες εκθέσεις παραγωγής και παραδόσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Είναι ο Elon Musk ο πιο υψηλά αμειβόμενος CEO στις ΗΠΑ;

Elon Musk: Η Tesla θα παρουσιάσει το ρομποτάξι της στις 8 Αυγούστου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News