Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 22:28
BUSINESS & FINANCE

Είναι ο Elon Musk ο πιο υψηλά αμειβόμενος CEO στις ΗΠΑ;

Είναι ο Elon Musk ο πιο υψηλά αμειβόμενος CEO στις ΗΠΑ;

Η προσπάθεια της Tesla να ζητήσει επαναληπτική ψηφοφορία από τους μετόχους για την αμοιβή ρεκόρ του CEO Elon Musk που ακυρώθηκε από δικαστή του Delaware τον Ιανουάριο, έθεσε και πάλι στο επίκεντρο τις αμοιβές των CEO στην εταιρική Αμερική.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά πακέτα, η αμοιβή του Musk ύψους 56 δισ. δολαρίων δεν περιλάμβανε μισθό ή μπόνους σε μετρητά. Αντ’ αυτού, ορίζει ανταμοιβές με βάση την αύξηση της αγοραίας αξίας της Tesla σε έως και 650 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια από το 2018.

Παρά την πρόσφατη πτώση της μετοχής της Tesla που συρρίκνωσε την αξία της αμοιβής σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, το πακέτο παραμένει πολύ μεγαλύτερο από τους διευθύνοντες συμβούλους άλλων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.

Ακολουθεί μια λίστα με τις συνολικές αμοιβές των CEOs των 10 κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς:

Είναι ο Elon Musk ο πιο υψηλά αμειβόμενος CEO στις ΗΠΑ;-1

 

Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα πιο υψηλά αμειβόμενοι από τον Elon Musk είναι ο Sundar Pichai (Alphabet) με 225,99 δισ. δολ. ακολουθεί ο Hock Tan (Broadcom) με 161,83 δισ. δολ., o Tim Cook (Apple) με 63,21 δισ. δολ. και ο Satya Nadella (Microsoft) με 48,51 δισ. δολ. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Η Tesla θα παρουσιάσει το ρομποτάξι της στις 8 Αυγούστου

Ζάκερμπεργκ: Πλουσιότερος από τον Μασκ για α’ φορά από το 2020

Ούτε ο Musk, ούτε ο Arnault: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News