Business & Finance Τρίτη 5/03/2024, 10:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούτε ο Musk, ούτε ο Arnault: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο  

Ούτε ο Musk, ούτε ο Arnault: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο  

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου παγκοσμίως κατέκτησε ξανά ο Jeff Bezos, ξεπερνώντας σε καθαρή αξία τον Elon Musk, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.  

Αναλυτικότερα, η καθαρή περιουσία του ιδρυτή της Amazon ήταν 200 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, ενώ ο Musk ακολούθησε στα 198 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί πως ο τελευταίος έχασε περίπου 31 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, ενώ ο πρώτος κέρδισε 23 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ο Musk είχε ανακτήσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Μάιο του 2023, ξεπερνώντας τον CEO της LVMH Bernard Arnault, ο οποίος διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως, που περιλαμβάνει εμπορικά σήματα όπως Louis Vuitton, Dior και Celine.

Οι τρεις υπερπλούσιοι -Musk, Arnault και Bezos- ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρώτη θέση εδώ και μήνες.  Φυσικά, ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη απονέμεται σε άλλον κάθε φορά, ανάλογα με την απόδοση της αγοράς.

Ο Musk και ο Arnault εξακολουθούν να διατηρούν άφθονο πλούτο. Από το 2020, η καθαρή περιουσία των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων έχει εκτοξευθεί κατά 114% σε συνολικά 869 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Δισεκατομμυριούχοι: Στα σκαριά παγκόσμιος ελάχιστος φόρος

Έχει την πολυτέλεια η LVMH να αποστασιοποιηθεί από την Κίνα;

Ο δισεκατομμυριούχος Fertitta αγοράζει εμπορικό κέντρο 450 εκατ. δολ. από την JPMorgan

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News