Business & Finance Παρασκευή 1/03/2024, 21:29
BUSINESS & FINANCE

Ο δισεκατομμυριούχος Fertitta αγοράζει εμπορικό κέντρο 450 εκατ. δολ. από την JPMorgan

Ο δισεκατομμυριούχος Fertitta αγοράζει εμπορικό κέντρο 450 εκατ. δολ. από την JPMorgan

Ο Tilman Fertitta αγόρασε ένα πολυτελές υπαίθριο εμπορικό κέντρο από την JPMorgan Chase & Co. στην πλουσιότερη γειτονιά του Χιούστον, επεκτείνοντας τις συμμετοχές του σε ακίνητα στην πόλη του.

Ο Fertitta, ιδιοκτήτης των καζίνο Golden Nugget και των Houston Rockets της National Basketball Association, αγόρασε το River Oaks District έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Στο οικόπεδο βρίσκονται περισσότερα από 300.000 τετραγωνικά πόδια (27.800 τετραγωνικά μέτρα) πολυτελών καταστημάτων λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών σημάτων όπως Hermes και Cartier, καθώς και πάνω από 67.000 τετραγωνικά πόδια γραφείων και 279 μονάδες διαμερισμάτων. 

Εκπρόσωπος της JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Fertitta αγόρασε το ακίνητο λιανικής πώλησης από τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη αγορά πολυτελούς ακινήτου από τον Fertitta τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αγόρασε το θέρετρο Montage Laguna Beach στην Καλιφόρνια στα τέλη του 2022 έναντι τιμήματος που σύμφωνα με τους Los Angeles Times ήταν 650 εκατομμύρια δολάρια. 

Στο Χιούστον, είναι επίσης ιδιοκτήτης του The Post Oak Hotel, ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων που βρίσκεται ένα μίλι μακριά από το συγκρότημα River Oaks, καθώς και μιας αντιπροσωπείας πολυτελών αυτοκινήτων Bentley και Rolls-Royce. Είναι μέρος ενός χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων που του δίνει καθαρή αξία 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

«Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να προσθέσουμε αυτή την κορυφαία ανάπτυξη μικτής χρήσης στο πολυτελές χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Fertitta για το River Oaks District, επικαλούμενος ευκαιρίες προώθησης και την ευκαιρία να ανεβάσει «τα πρότυπα για πολυτελή εστιατόρια και καταστήματα».

Το River Oaks District διαθέτει επίσης γυμναστήριο Equinox και μοντέρνα εστιατόρια, όπως το Steak 48 και το Le Colonial. Η US Capital Advisors, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είναι ο κύριος ενοικιαστής του συγκροτήματος. Οι χώροι γραφείων είναι πλήρως εκμισθωμένοι και τα διαμερίσματα έχουν μισθωθεί κατά 90%. 

Το River Oaks είναι μια καταπράσινη, εύπορη γειτονιά, που διαθέτει μερικά από τα ακριβότερα σπίτια της πόλης. Ο Φερτίτα είναι ιδιοκτήτης ενός αρχοντικού εκεί. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Fertitta, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης των εστιατορίων της Landry’s Inc., επιθυμεί να φέρει άλλο ένα franchise στο Χιούστον. Είπε στο Bloomberg News τον Φεβρουάριο ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την National Hockey League για να φέρει μια ομάδα στο κέντρο της πόλης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News