Business & Finance Πέμπτη 29/02/2024, 21:19
BUSINESS & FINANCE

Τι αγοράζεις με 1 εκατ. δολάρια στις πιο ακριβές αγορές ακινήτων

Τι αγοράζεις με 1 εκατ. δολάρια στις πιο ακριβές αγορές ακινήτων

Η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο βρίσκεται στο Μονακό.

Ένα εκατομμύριο δολάρια που δαπανήθηκαν σε ακίνητα στη λαμπερή ευρωπαϊκή πόλη-κράτος, γνωστή για την προσέλκυση πλουσίων και διάσημων του πλανήτη, δόθηκαν για την αγορά μόλις 172 τετραγωνικών ποδιών (16 τετραγωνικών μέτρων), σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο Knight Frank. Αυτός είναι ο ελάχιστος χώρος από τουλάχιστον 30 αγορές πόλεων και δευτερευουσών κατοικιών που ερευνήθηκαν. Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με 237 τετραγωνικά πόδια, και η Σιγκαπούρη στην τρίτη, με 344 τετραγωνικά πόδια.

How Much $1 Million Buys in Prime Real Estate Markets

Source: Knight Frank Wealth Report

Οι παγκόσμιες πωλήσεις πολυτελών ακινήτων μειώθηκαν πέρυσι λόγω των υψηλών επιτοκίων. Ωστόσο, οι τιμές παρέμειναν υψηλές καθώς η προσφορά εξακολουθεί να είναι περιορισμένη.

Το αποτέλεσμα: 1 εκατομμύριο δολάρια δεν σημαίνει πολύ χώρο όταν αγοράζετε κορυφαία ακίνητα, που ορίζονται ως το κορυφαίο 5% της αγοράς. Στη Νέα Υόρκη, αυτή η τιμή αφορά ακίνητα της τάξης των 366 τετραγωνικών ποδιών. Στο Παρίσι, είναι 431 τετραγωνικά πόδια και στη Σαγκάη, 452 τετραγωνικά πόδια.

Το Μονακό κατέχει τα λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, καθώς πολυεκατομμυριούχοι συνέχισαν να αγοράζουν ακίνητα εκεί για να απολαύσουν τα καζίνο της πόλης, τον λαμπερό τρόπο ζωής και τους χαμηλούς φόρους, ανεβάζοντας τις τιμές και ανεβάζοντας το όριο για να συμμετέχουν στο κορυφαίο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στα 12,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Ντουμπάι, η αυξανόμενη ζήτηση εν μέσω εισροής μεταναστών έχει οδηγήσει τους αγοραστές να κάνουν ουρές για σπίτια εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πιο ώριμες βασικές αγορές προσφέρουν το λιγότερο χώρο, σύμφωνα με τον Knight Frank. Ένα εκατομμύριο δολάρια στο Ντουμπάι θα σας εξασφαλίσει τριπλάσιο χώρο από ότι στο Λονδίνο, για παράδειγμα.

«Οι βασικές τιμές στο Ντουμπάι μπορεί να είναι 134% υψηλότερες από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, αλλά εξακολουθούν να είναι αισθητά χαμηλότερες από ό,τι σε πιο εδραιωμένες αγορές», δήλωσε η Kate Everett-Allen, επικεφαλής της διεθνούς έρευνας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News