Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 20:48
BUSINESS & FINANCE

Ντάιμον: Τα προβλήματα στα εμπορικά ακίνητα θα παραμείνουν συγκρατημένα

Ντάιμον: Τα προβλήματα στα εμπορικά ακίνητα θα παραμείνουν συγκρατημένα

Ο Τζέιμι Ντάιμον εκτιμά ότι τα προβλήματα στην αγορά εμπορικών ακινήτων θα περιοριστούν εντός του κλάδου όσο οι ΗΠΑ αποφεύγουν την ύφεση.

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διαχειριστούν το τρέχον επίπεδο πιέσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co.. Οι χαμηλότερες αποτιμήσεις που συνδέονται με υψηλότερα επιτόκια «δεν είναι κρίση, είναι κάτι αρκετά γνώριμο», είπε σε συνέντευξή του στο ετήσιο συνέδριο υψηλής απόδοσης και μόχλευσης χρηματοδότησης της τράπεζάς του στο Μαϊάμι.

«Αν δεν έχουμε ύφεση, νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν, να αναχρηματοδοτήσουν, να βάλουν περισσότερα ίδια κεφάλαια. Εάν τα επιτόκια ανέβουν και έχουμε ύφεση, θα υπάρξουν προβλήματα στην αγορά ακίνητης περιουσίας και ορισμένες τράπεζες θα έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ακίνητα από άλλες».

Η ανησυχία για τα εμπορικά ακίνητα εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες αφού η New York Community Bancorp μείωσε το μέρισμά της και αύξησε τις προβλέψεις της για τις επισφάλειες 10 φορές περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Οι επενδυτές αγωνίζονται τώρα για να αξιολογήσουν τα τρωτά σημεία σε άλλες τράπεζες των ΗΠΑ.

Ο Ντάιμον είπε ότι η αύξηση των στάσεων πληρωμών χρέους είναι «απλώς μια διαδικασία κανονικοποίησης», μετά από μια μακρά περίοδο χαμηλών ποσοστών αθέτησης υποχρεώσεων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News