Business & Finance Σάββατο 24/02/2024, 22:39
BUSINESS & FINANCE

Επίσπευση της κατασκευής του εργοστασίου της Tesla ζητά κυβερνήτης του Μεξικού

Επίσπευση της κατασκευής του εργοστασίου της Tesla ζητά κυβερνήτης του Μεξικού

Ο κυβερνήτης του Νουέβο Λεόν, Samuel Garcia, ζήτησε από την Tesla Inc. να ανακοινώσει σύντομα την έναρξη της κατασκευής του σχεδιαζόμενου εργοστασίου της στην πολιτεία του Μεξικού, ανέφερε η εθνική εφημερίδα El Financiero.

«Ζήτησα από την Tesla να έρθει το αργότερο τον Μάρτιο για να κάνει μια ανακοίνωση γύρω από την τοποθέτηση του πρώτου λίθου και δεν μου είπαν όχι», δήλωσε ο Garcia το Σάββατο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός έργου αναψυχής στην περιοχή του οικολογικού πάρκου La Huasteca στη Σάντα Καταρίνα, όπου η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει το εργοστάσιό της. 

«Ελπίζω ότι πολύ σύντομα, σε λιγότερο από ένα μήνα, η εταιρεία θα έρθει», είπε. 

Η κατασκευή του εργοστασίου στο Νουέβο Λεόν, το οποίο αναμένεται ότι θα κατασκευάζει τα φθηνότερα οχήματα επόμενης γενιάς της Tesla, έχει καθυστερήσει λόγω των επιφυλάξεων του Elon Musk για την παγκόσμια οικονομία. Άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις και της έλλειψης υποδομών, έχουν επίσης αναστείλει τη διαδικασία.

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα επόμενης γενιάς στο εργοστάσιο gigafactory, βοηθούμενη εν μέρει από κίνητρα της τοπικής κυβέρνησης ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Musk ζήτησε πέρυσι από τη Νουέβο Λεόν να βελτιώσει την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό και τις μεταφορές στην περιοχή πριν ξεκινήσει την κατασκευή. 

Ο Musk δήλωσε τον Οκτώβριο ότι δεν ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε πλήρη ανάπτυξη της εγκατάστασης λόγω των υψηλών επιτοκίων. Είπε επίσης ότι η Tesla θα παράγει το επόμενης γενιάς όχημα εισαγωγικού επιπέδου στο εργοστάσιό της στο Τέξας πριν από τις εγκαταστάσεις της στο Μεξικό, καθώς το νέο εργοστάσιο δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News