Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 21:52
BUSINESS & FINANCE

Η Tesla ξεκινά προσλήψεις για το εργοστάσιο στο Μεξικό

Η Tesla ξεκινά προσλήψεις για το εργοστάσιο στο Μεξικό

Η Tesla Inc. έχει ξεκινήσει προσλήψεις για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιό της κοντά στο Μοντερέι του Μεξικού, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των εγκαταστάσεων όπου σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα επόμενης γενιάς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά έναν διευθύνοντα σύμβουλο, έναν υπεύθυνο ασφάλειας κατασκευών, έναν οικονομικό αναλυτή και εμπειρογνώμονες logistics, σύμφωνα με τις αγγελίες εργασίας που έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η ώθηση των προσλήψεων υπογραμμίζει την ταχύτητα με την οποία η Tesla τείνει να προχωρά με νέα εργοστάσια. Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ επιβεβαίωσε την 1η Μαρτίου ότι η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας θα κατασκευάσει το εργοστάσιο στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador αποκάλυψε τη συμφωνία.

Η ανακοίνωση της επένδυσης της Tesla, για την οποία ο κυβερνήτης της Νουέβο Λεόν, Samuel Garcia, δήλωσε ότι θα μπορούσε τελικά να ανέλθει σε 10 δισ. δολάρια σε πολλαπλές φάσεις, σηματοδοτεί ένα αυξανόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το βόρειο Μεξικό. Η μετεγκατάσταση των εταιρειών που επιδιώκουν να βρίσκονται πιο κοντά στους καταναλωτές των ΗΠΑ και να αποφύγουν τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που αντιμετώπισαν με τη διεθνή ναυτιλία κατά την πανδημία έχει αποτελέσει ευλογία για τη μεξικανική οικονομία.

Ο López Obrador, γνωστός ως AMLO, έχει μιλήσει με τον Musk και πρόσφατα συναντήθηκε με στελέχη της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του Rohan Patel, πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου του Ομπάμα, ο οποίος εντάχθηκε στην Tesla τον Ιανουάριο του 2017. 

«Συναντηθήκαμε με στελέχη και τεχνικούς της Tesla. Σημειώσαμε πρόοδο στο έργο του εργοστασίου αυτοκινήτων στο Νουέβο Λεόν και σε άλλα έργα. Τα πάμε καλά.», έγραψε ο López Obrador στο Τwitter

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Προκαταρκτική έρευνα για ελαττωματικά τιμόνια στο Model Y της Tesla

Ε.Ε.: Υπερβολικοί οι φόβοι για μαζική έξοδο επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία ιδιοκτήτη Tesla με τον πρόεδρο του Μεξικού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News