Business & Finance Τρίτη 8/08/2023, 21:09
BUSINESS & FINANCE

Ο Kirkhorn αποχωρεί από την Tesla με περιουσία 590 εκατ. δολ.

Αποδεικνύεται ότι η διαχείριση των οικονομικών του κύριου περιουσιακού στοιχείου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα επικερδής δουλειά. 

Ο Kirkhorn αποχωρεί από την Tesla με περιουσία 590 εκατ. δολ.

Ο Zachary Kirkhorn, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της Tesla Inc. τη Δευτέρα, συγκέντρωσε καθαρή περιουσία 590 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στο ρόλο αυτό, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Στο ποσό αυτό συγκαταλέγονται κυρίως μετοχές της Tesla και δικαιώματα προαίρεσης που έλαβε ως αποζημίωση.

Παρ’ όλα αυτά, η περιουσία που συγκέντρωσε ο απερχόμενος CFO της αυτοκινητοβιομηχανίας ωχριά μπροστά σε εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου και «τεχνοκράτη» Elon Musk, του οποίου η καθαρή περιουσία ύψους 230,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ο Kirkhorn και άλλα στελέχη της Tesla δεν συμπεριλήφθηκαν στο τεράστιο πακέτο αμοιβών τύπου moonshot που το διοικητικό συμβούλιο της Tesla απένειμε στον Musk το 2018, το οποίο επιτάχυνε την πορεία του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του πλούτου.

Εκτός από ένα σύνολο δικαιωμάτων προαίρεσης, η καθαρή αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια, η αποζημίωση του Kirkhorn ήταν συγκριτικά μέτρια: 300.000 δολάρια σε βασικό μισθό το 2022 και 31.099 δολάρια σε προηγουμένως συσσωρευμένο αμειβόμενο ελεύθερο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά ενός Tesla, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της εταιρείας. 

Δεν είναι σαφές τι θα κάνει στη συνέχεια ο Kirkhorn. Ο μηχανικός με σπουδές στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ο οποίος πλησιάζει τα 40, εργάζεται για τον Musk στην Tesla από το 2010 και θεωρούνταν από τους αναλυτές ως ένας ήρεμος και μετρημένος αντίλογος στο εκρηκτικό ταπεραμέντο του προϊσταμένου του στις διαδικτυακές ενημερώσεις για τα αποτελέσματα. Πριν από την ένταξή του στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάστηκε ως αναλυτής στην McKinsey & Co. και έκανε πρακτική άσκηση στη Microsoft Corp. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News