Business & Finance Πέμπτη 25/01/2024, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Πρόβλημα οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων για τους ανταγωνιστές 

Elon Musk: Πρόβλημα οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων για τους ανταγωνιστές 

«Σημαντική» επιτυχία εκτός Κίνας, είπε ο Elon Musk, ότι θα σημειώσουν οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες αποτελούν έναν από τους κύριους αντιπάλους της Tesla.

«Οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι οι πιο ανταγωνιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο. Έτσι, πιστεύω ότι θα έχουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας, ανάλογα με το είδος των δασμών ή των εμπορικών φραγμών που θα τεθούν», δήλωσε ο Musk στην κλήση κερδών της Tesla.

«Ειλικρινά, νομίζω, αν δεν τεθούν εμπορικοί φραγμοί, θα κατεδαφίσουν λίγο πολύ τις περισσότερες άλλες εταιρείες στον κόσμο», πρόσθεσε. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  διερευνά επί του παρόντος τις επιδοτήσεις που δίνονται σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε πέρυσι και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, τη στιγμή που αυτά επεκτείνονται επιθετικά στην Ευρώπη, μεταδίδει το CNBC. 

Η BYD, η οποία πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα με μπαταρία από την Tesla το τέταρτο τρίμηνο, έχει επεκτείνει τις πωλήσεις της σε αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κινεζικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Nio και Xpeng, έχουν λανσάρει τα αυτοκίνητά τους και στην Ευρώπη.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης πέρυσι. Εκείνη την εποχή, οι αναλυτές είπαν ότι αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόκληση για τις παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα Tesla τρακάρουν συχνότερα από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

Ο Elon Musk θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στην Tesla

BYD: Το Νο1 της ηλεκτροκίνησης λανσάρει τεχνολογία έξυπνων αυτοκινήτων με ΑΙ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News