Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 14:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BYD: Το Νο1 της ηλεκτροκίνησης λανσάρει τεχνολογία έξυπνων αυτοκινήτων με ΑΙ 

BYD: Το Νο1 της ηλεκτροκίνησης λανσάρει τεχνολογία έξυπνων αυτοκινήτων με ΑΙ 

Η BYD κυκλοφόρησε το έξυπνο σύστημα αυτοκινήτου της με τεχνητή νοημοσύνη, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο επιδιώκει να αντιμετωπίσει καλύτερα τους ανταγωνιστές σε προηγμένες τεχνολογίες, όπως η αυτοματοποιημένη στάθμευση.

Το σύστημα έξυπνων αυτοκινήτων Xuanji «αντιλαμβάνεται αλλαγές εντός και εκτός του οχήματος σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», «ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση στην οδήγηση», ανέφερε η εταιρεία.

Το σύστημα θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ο Wang Chuanfu, πρόεδρος και πρόεδρος της BYD, όπως μεταδίδει το CNBC. 

Να σημειωθεί ότι η BYD ξεπέρασε την Tesla ως η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στον κόσμο το τέταρτο τρίμηνο, πουλώντας περισσότερα οχήματα με μπαταρίες. 

Η BYD απέκτησε άδεια δοκιμής υπό όρους για αυτόνομη οδήγηση L3 σε δρόμους υψηλής ταχύτητας στο Shenzhen τον περασμένο Ιούλιο, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που έλαβε τέτοια άδεια στην Κίνα. 

Η αυτόνομη οδήγηση L3 αναφέρεται στην αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό όρους όπου ένας άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τη διαχείριση του οχήματος μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ένας πόλεμος τιμών και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχουν συμπιέσει την κερδοφορία για τους κατασκευαστές EV της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Nio, Xpeng και Li Auto.

Οι Xpeng, Nio, Huawei και Zeekr αποκάλυψαν πρόσφατα νέα μοντέλα EV καθώς προσπαθούν να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, όπου η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Xiaomi αποκάλυψε επίσης ένα μοντέλο αυτοκινήτου EV.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Νέες αιτήσεις για την επαναδιάθεση 6,4 εκατ. ευρώ

Στροφή της Hertz από την ηλεκτροκίνηση – Πουλά 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Tesla: Κλείνει την ψαλίδα με την Audi στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News