Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 22:47
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Έρευνα για 3.322 οχήματα GM Cadillac Lyriq EV λόγω προβλημάτων στα φρένα

ΗΠΑ: Έρευνα για 3.322 οχήματα GM Cadillac Lyriq EV λόγω προβλημάτων στα φρένα

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τη διερεύνηση ισχυρισμών που σχετίζονται με προβλήματα στη λειτουργία των φρένων για 3.322 ηλεκτρικά οχήματα Cadillac Lyriq της GM Cadillac Lyriq.

Η NHTSA δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για το πεντάλ φρένου, ακολουθούμενο από μήνυμα «Brake System Failure» κατά την εκκίνηση ή κατά την οδήγηση. Η αξιολόγηση αφορά οχήματα του 2023.

Η GM δήλωσε ότι η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των φρένων έχει μια εσωτερική άτρακτο που μπορεί να σπάσει κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS), σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση αξιολόγησης της NHTSA.

Το ABS αποτρέπει το μπλοκάρισμα των φρένων και την ολίσθηση των τροχών όταν εφαρμόζεται, μειώνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο ατυχήματος.

Λόγω της θραύσης του άξονα, τα οχήματα μπορεί να χάσουν την υποβοήθηση πέδησης, να εμφανίσουν περιορισμό ταχύτητας και το ABS θα χάσει κάποια λειτουργικότητα, αναφέρει η GM στην έκθεση της NHTSA.

Η GM έχει ετοιμάσει μια over-the-air ενημέρωση, η οποία θα ειδοποιεί τους οδηγούς εάν σπάσει η άτρακτος, δήλωσε η NHTSA.

Απαντώντας στο θέμα της υποβοήθησης πέδησης, η GM δήλωσε  στο Reuters ότι η κατάσταση ήταν εξαιρετικά σπάνια και ότι πρόσφατα διεξήγαγε δύο έρευνες για το ίδιο θέμα στα Cadillac Lyriq του 2023.

«Το Cadillac Lyriq πληροί όλες τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις απόδοσης του συστήματος πέδησης, ακόμη και αν η υποβοήθηση πέδησης είναι απενεργοποιημένη», πρόσθεσε η GM.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News