Business & Finance Τετάρτη 20/12/2023, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Η Toyota ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ

Η Toyota ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ

Την ανάκληση 1 εκατομμυρίου οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την Τετάρτη η Toyota λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε έναν αισθητήρα που θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία των αερόσακων.

Η ανάκληση καλύπτει μοντέλα από το 2020 έως το 2022, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων οχημάτων Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander και Sienna Hybrid.

Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες διασφαλίζουν ότι οι αερόσακοι δεν θα ενεργοποιηθούν εάν ένας μικρός ενήλικας ή ένα παιδί κάθεται στο μπροστινό κάθισμα. Στελέχη των αντιπροσωπιών της αυτοκινητοβιομηχανίας θα επιθεωρήσουν και, αν χρειαστεί, θα αντικαταστήσουν τους αισθητήρες. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αρχίσει να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τον Φεβρουάριο σχετικά με την ανάκληση.

Οι μετωπικοί αερόσακοι έχουν σώσει περισσότερες από 50.000 ζωές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάστημα 30 ετών, αναφέρει η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι νέοι αισθητήρες ζητήθηκαν επειδή οι παλαιότεροι αερόσακοι αναπτύχθηκαν με τον ίδιο τρόπο για όλους τους οδηγούς και επιβάτες, προκαλώντας κάποιους τραυματισμούς και σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και θάνατο σε παιδιά, μικρόσωμους ενήλικες και επιβάτες που δεν είχαν βάλει ζώνη ασφαλείας και βρίσκονταν πολύ κοντά στον αερόσακο καθώς αυτός άνοιγε, λέει η υπηρεσία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα: Γιατί τα ηλεκτρικά εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα

Άλμα 33% στην κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο – Τι μάρκες αγόρασαν οι Έλληνες

Η λύση της Σιγκαπούρης στο κυκλοφοριακό: Τα πανάκριβα αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News