Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 20:45
BUSINESS & FINANCE

Η Coca-Cola ετοιμάζεται για IPO της Coca-Cola Beverages Africa ύψους 8 δισ. δολ.

Η Coca-Cola ετοιμάζεται για IPO της Coca-Cola Beverages Africa ύψους 8 δισ. δολ.

Η Coca-Cola Co. ετοιμάζεται για μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά της αφρικανικής επιχείρησης εμφιάλωσης ήδη από το επόμενο έτος, αφού προηγουμένως είχε θέσει τα σχέδια σε αναμονή, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Η εταιρεία αναψυκτικών εξετάζει το ενδεχόμενο διπλής εισαγωγής της Coca-Cola Beverages Africa στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς. Μπορεί να επιδιώξει αποτίμηση άνω των 8 δισ. δολαρίων για την επιχείρηση, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. 

Η Coca-Cola κατέχει το 66,5% της μονάδας εμφιάλωσης, ενώ το υπόλοιπο 33,5% ανήκει στην Gutsche Family Investments. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες της προσφοράς μπορεί να αλλάξουν, δήλωσαν οι ίδιοι. 

Εκπρόσωπος της Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει πέραν προηγούμενης δήλωσης ότι η εταιρεία «παραμένει δεσμευμένη στην επιτυχή εισαγωγή της Coca-Cola Beverages Africa στο χρηματιστήριο ως δημόσια εταιρεία μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς μόλις οι συνθήκες της αγοράς γίνουν πιο ευνοϊκές». Εκπρόσωπος της Gutsche Family Investments παρέπεμψε στην Coca-Cola. 

Η Coca-Cola ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2021 την πρόθεσή της να πουλήσει μέρος της συμμετοχής της στη μονάδα μέσω δημόσιας εγγραφής, αλλά το σχέδιο μπήκε στον πάγο το επόμενο έτος.

Η Coca-Cola Beverages Africa είναι ο όγδοος μεγαλύτερος εταίρος εμφιάλωσης της Coca-Cola παγκοσμίως βάσει εσόδων και ο μεγαλύτερος στην ήπειρο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% του συνολικού όγκου της Coca-Cola που πωλείται στην Αφρική. Η μονάδα δραστηριοποιείται σήμερα σε περίπου 15 αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Αιθιοπίας, της Ναμίμπια και της Τανζανίας, απασχολώντας περισσότερους από 18.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Λαϊκή εξέγερση κατά της Coca Cola – Πώς η πολυεθνική εξόργισε τον κόσμο

Όταν «πέθαναν» τα ’80s – H Marlboro Friday και πώς παραλίγο να σκοτώσει τα brands

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News