Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 21:29
BUSINESS & FINANCE

J. Dimon: Η αμερικανική οικονομία ανθεί, αλλά…

J. Dimon: Η αμερικανική οικονομία ανθεί, αλλά…

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, εξέφρασε την Τρίτη την εμπιστοσύνη του σε μια εύρωστη αμερικανική οικονομία που υποστηρίζεται από την ισχυρή απασχόληση και τα υγιή οικονομικά των καταναλωτών.

Η οικονομική άνθηση των ΗΠΑ είναι «απίστευτη», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξη σε εκδήλωση του Economic Club of New York. «Ακόμα και αν μπούμε σε ύφεση, οι καταναλωτές είναι σε καλή κατάσταση».

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των ελλειμματικών δαπανών, του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Ο Dimon είπε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι πιο επίμονος από ό,τι αναμένεται, γεγονός που θα ωθούσε τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου», δήλωσε ο 68χρονος Dimon, μία από τις πιο εξέχουσες φωνές στην εταιρική Αμερική, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου αμερικανικού δανειστή για περισσότερα από 18 χρόνια.

Η κυβέρνηση θα ήταν καλύτερη με περισσότερους «ειδικούς», δήλωσε ο Dimon, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για ανώτερους οικονομικούς ρόλους. Η JPMorgan έχει προηγουμένως αρνηθεί να σχολιάσει τέτοιου είδους δηλώσεις και έχει δηλώσει ότι ο Dimon δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα.

Στην εκτενή συνέντευξη, ο Dimon επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ, της πολιτικής πόλωσης και της ανάγκης για οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Συνέκρινε επίσης τις οικονομικές επιδόσεις και τις πολιτικές της χώρας με εκείνες άλλων χωρών.

Χαιρέτισε την ηγεσία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ σε ετήσια επιστολή προς τους μετόχους αυτόν τον μήνα, η οποία έκανε αναφορά σε «ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ντάιμον: Πληθωρισμός, πόλεμοι και Fed οι μεγαλύτερες απειλές μας

JP Morgan: Χαμηλότερα έσοδα από τόκους το 2024 για τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα

Jamie Dimon: Σαρωτικές οι επιπτώσεις της ΑΙ για την οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News