Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 21:01
BUSINESS & FINANCE

Η Bayer επιβεβαιώνει τις προοπτικές για το 2024, παρά το αργό ξεκίνημα σε γεωργία και υγεία

Η Bayer επιβεβαιώνει τις προοπτικές για το 2024, παρά το αργό ξεκίνημα σε γεωργία και υγεία

Η Bayer επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους όσον αφορά τα κέρδη και τις ταμειακές ροές, παρά την αργή πορεία των εργασιών των μονάδων γεωργίας και υγείας.

«Τα τμήματα Crop Science και Consumer Health αναμένεται να έχουν ένα αργό ξεκίνημα του έτους λόγω της δυναμικής της αγοράς, αλλά αισθανόμαστε σίγουροι για τους στόχους μας για το σύνολο του έτους και την κατεύθυνση των επιχειρήσεών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bill Anderson στην ομιλία του για την ετήσια γενική συνέλευση (AGM) της 26ης Απριλίου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας τη Δευτέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος επανέλαβε ότι το 2024 τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), προσαρμοσμένα για έκτακτα στοιχεία και συναλλαγματικές διακυμάνσεις, θα μειωθούν μεταξύ 3% και 9% και ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα φθάσουν τα 2-3 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ο Anderson θα βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις επενδυτών στη γενική συνέλευση για την απόφασή του τον Μάρτιο να αναστείλει τα σχέδια διάσπασης του γερμανικού πολυσυλλεκτικού ομίλου, ο οποίος περιλαμβάνει μια μεγάλη φαρμακευτική επιχείρηση, για έως και τρία χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί αντ’ αυτού στην αναμόρφωση της διοίκησης, στη μείωση του χρέους και στην αποτροπή δικαστικών διενέξεων.

Ο μεγαλομέτοχος της Bayer, η Harris Associates, δήλωσε στο Reuters ότι υποστηρίζει σθεναρά την απόφαση να ανασταλούν οι εργασίες για τη διάσπαση του ομίλου.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News