Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 13:58
BUSINESS & FINANCE

OpenAI: Στο Τόκιο το πρώτο της γραφείο στην Ασία

OpenAI: Στο Τόκιο το πρώτο της γραφείο στην Ασία

Το πρώτο της βήμα στην παγκόσμια επέκτασή της και συγκεκριμένα στην Ασία, έκανε η OpenAI. Η εταιρεία ανάπτυξης ChatGPT άνοιξε το πρώτο της γραφείο στην αστιατική ήπειρο, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο CEO της εταιρείας Sam Altman δήλωσε ενθουσιασμένος για την παρουσία της OpenAI στην Ιαπωνία, που έχει ιστορία στην τεχνολογία. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιταχύνει την εργασία, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να είναι πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ευρεία αξία σε υφιστάμενες και νέες βιομηχανίες που ακόμα δεν έχουν φανταστεί».

Η εταιρεία διόρισε τον Tadao Nagasaki ως νέο πρόεδρο της OpenAI Japan, για να ηγηθεί των προσπαθειών εμπορικής και αγοραστικής δέσμευσης.

Η επιλογή του Τόκιο έγινε λόγω «της παγκόσμιας ηγεσίας του στην τεχνολογία, της κουλτούρας των υπηρεσιών και μιας κοινότητας που αγκαλιάζει την καινοτομία». Στη σχετική ανακοίνωση προαναγγέλεται η πρώιμη πρόσβαση από τις τοπικές επιχειρήσεις σε ένα προσαρμοσμένο μοντέλο GPT-4 ειδικά βελτιστοποιημένο για την ιαπωνική γλώσσα.

«Αυτό το προσαρμοσμένο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στη μετάφραση και την περίληψη ιαπωνικού κειμένου, είναι οικονομικά αποδοτικό και λειτουργεί έως και 3 φορές ταχύτερα από τον προκάτοχό του», προστίθεται.

Ιαπωνικές εταιρείες όπως η Daikin, η Toyota καθώς και τοπικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το ChatGPT για να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Altman φέρεται να είχε δηλώσει κατά τη συνάντησή του πέρυσι με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα νέο γραφείο στην Ιαπωνία.

Η νεοσύστατη επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης εισέβαλε ως επικρατούσα τάση μετά τη δημόσια κυκλοφορία του chatbot ChatGPT στα τέλη του 2022. Η εταιρεία υποστηρίζεται από τη Microsoft  και έχει αποτίμηση στην ιδιωτική αγορά που φέρεται να πλησιάζει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,9 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για να αυξήσει την υποδομή υπερυψηλής κλίμακας υπολογιστικού νέφους και Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη επένδυση στην 46χρονη ιστορία της στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται και το πρώτο της διεθνές γραφείο», δήλωσε η Microsoft.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Διαβάστε επίσης:

Sam Altman: Νέα θέση στη Microsoft για τον «εγκέφαλο» πίσω από το ChatGPT

Με ποιον τρόπο μπορούν τα ΑΙ εργαλεία δημιουργίας deepfake να σας εξαπατήσουν

Νέα επένδυση Microsoft στην AI: Συνεργασία με τον βασικό ανταγωνιστή της OpenAI

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News