Business & Finance Παρασκευή 5/04/2024, 22:00
BUSINESS & FINANCE

Λόγκαν (Fed): Υπερβολικά νωρίς για να σκεφθούμε μείωση των επιτοκίων

Λόγκαν (Fed): Υπερβολικά νωρίς για να σκεφθούμε μείωση των επιτοκίων

Tα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν συνηγορούν υπέρ οποιασδήποτε επικείμενης κίνησης της Φέντεραλ Ριζέρβ προς μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη μείωση των επιτοκίων», δήλωσε η Λόγκαν μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Duke. «Πριν από τη μείωση των επιτοκίων, θα πρέπει να δούμε να μειώνεται η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα πρέπει να παραμείνει έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν ο πληθωρισμός σταματήσει να υποχωρεί», σημείωσε.

Η Λόγκαν δήλωσε ότι συνεχίζει να ανησυχεί για τον πληθωρισμό, ο οποίος είχε σημειώσει πρόοδο υποχωρώντας προς το 2% πριν σημειώσει εκ νέου άνοδο στην αρχή του έτους.

«Ανησυχώ ολοένα και περισσότερο για άνοδο στις προοπτικές του πληθωρισμού», δήλωσε η Λόγκαν. «Ο βασικός κίνδυνος δεν είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί – αν και οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής πρέπει πάντα να παραμένουν σε επιφυλακή – αλλά μάλλον ότι ο πληθωρισμός θα καθυστερήσει και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής στο 2% εγκαίρως», είπε. Για το λόγο αυτό, εκτιμά ότι η Fed πρέπει να δράσει για να διασφαλίσει ότι θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%.

Επιπλέον, η Λόγκαν, η οποία επί του παρόντος δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς για τη διαμόρφωση των επιτοκίων, δήλωσε ότι όταν πρόκειται για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed τάσσεται υπέρ της επιβράδυνσης της μείωσης πριν τη σταματήσει εντελώς.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News