Business & Finance Τρίτη 2/04/2024, 14:48
BUSINESS & FINANCE

UBS: Προχωρά σε επαναγορά μετοχών ύψους έως και 2 δισ. δολαρίων

UBS: Προχωρά σε επαναγορά μετοχών ύψους έως και 2 δισ. δολαρίων

Η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτό, έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος. 

Σε ανακοίνωσή του ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας αναφέρει ότι «το 2024 αναμένουμε να επαναγοράσουμε έως και 1 δισ. δολάρια από τις μετοχές μας, ξεκινώντας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της UBS και της Credit Suisse, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου». Επιπλέον σημειώνει ότι φιλοδοξεί οι επαναγορές μετοχών να ξεπεράσουν το επίπεδο πριν από την εξαγορά, μέχρι το 2026.

Το νέο πρόγραμμα ακολουθεί την ολοκλήρωση της επαναγοράς του 2022, κατά την οποία αγοράστηκαν 298,5 εκατομμύρια μετοχές της. Αυτό αντιπροσώπευε το 8,62% των μετοχών της αξίας 5,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την UBS.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τράπεζας για το 2022 ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα. Η UBS έχει αναλάβει το τεράστιο έργο της ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων της Credit Suisse, αφού ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου 2023 ότι ο πρώην επικεφαλής Sergio Ermotti θα επιστρέψει για μια δεύτερη θητεία ως διευθύνων σύμβουλος.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι ο Ermotti κέρδισε 14,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (15,9 εκατομμύρια δολάρια) το 2023, μετά την αιφνιδιαστική επιστροφή του στο τιμόνι της τράπεζας. Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημία λόγω του κόστους ενσωμάτωσης, αλλά συνέχισε να παράγει ισχυρά υποκείμενα λειτουργικά κέρδη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης στην Ευρώπη

UBS: Ένα χρόνο μετά το σοκ της Credit Suisse, σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News