Business & Finance Τρίτη 7/11/2023, 09:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Οι πρώτες ζημιές από το 2017, λόγω της ενοποίησης της Credit Suisse

UBS: Οι πρώτες ζημιές από το 2017, λόγω της ενοποίησης της Credit Suisse

Το πρώτο της ζημιογόνο τρίμηνο εδώ και σχεδόν έξι χρόνια ανακοίνωσε η UBS, καθώς η συνεχιζόμενη απορρόφηση της Credit Suisse επιβαρύνει την απόδοση της ελβετικής τράπεζας.

Η UBS ανακοίνωσε ζημιές 785 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με τα μεγέθη αυτά να περιλαμβάνουν συνολικές δαπάνες που σχετίζονται με την ενοποίηση της Credit Suisse ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Ο CEO της UBS, Sergio Ermotti, επιδιώκει να χαράξει την πορεία της τράπεζας έπειτα από τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον τομέα του finance των τελευταίων δεκαετιών, περικόπτοντας πάνω από 10 δισ. δολάρια από το κόστος και προετοιμάζοντας το νέο σχήμα για μια στρατηγική αναδιάρθρωση, που θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.

Η μετοχή  της τράπεζας έχει ενισχυθεί περίπου 30% φέτος, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν το σχέδιο του Ermotti να ενσωματώσει τις κερδοφόρες δραστηριότητες της Credit Suisse και να καταργήσει τις υπόλοιπες.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας καθώς χτίζουμε μια ακόμη πιο ισχυρή και ασφαλή εκδοχή της UBS, η οποία κλήθηκε να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα τον Μάρτιο και για την οποία όλοι οι βασικοί εμπλεκόμενοι μπορούν να είναι περήφανοι», δήλωσε ο Ermotti.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News