Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 15:24
BUSINESS & FINANCE

Η UBS ο μοναδικός «κληρονόμος» των CDS της Credit Suisse

Η επιτροπή που εποπτεύει την αγορά swaps πιστωτικής αθέτησης (CDS) αποφάσισε ότι η UBS θα γίνει η οντότητα αναφοράς για τα σχετικά συμβόλαια της Credit Suisse

Η UBS ο μοναδικός «κληρονόμος» των CDS της Credit Suisse

Η επιτροπή που εποπτεύει την αγορά swaps πιστωτικής αθέτησης (CDS) αποφάσισε ότι η UBS θα γίνει η οντότητα αναφοράς για τα σχετικά συμβόλαια της Credit Suisse.

Οι Επιτροπές Προσδιορισμού Πιστωτικών Παραγώγων δήλωσαν ότι ο Όμιλος UBS είναι ο «μοναδικός διάδοχος» του Ομίλου Credit Suisse, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της τη Δευτέρα. Τα CDS που συνδέονται με το χρέος των δύο τραπεζών συγκλίνουν τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τα συμβόλαια swaps πενταετούς διάρκειας της Credit Suisse κινούνταν στις 90,8 μονάδες βάσης στις 10:55 π.μ. στο Λονδίνο, ενώ τα αντίστοιχα swaps της UBS στις 92,7 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICE Services. Τα swaps της Credit Suisse εκτινάχθηκαν σε πάνω από 900 μονάδες βάσης καθώς η κρίση έπληξε τον ελβετικό δανειστή τον Μάρτιο, προτού υποχωρήσουν μετά τη μεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης για τη συμφωνία εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της από την UBS.

Η UBS ο μοναδικός «κληρονόμος» των CDS της Credit Suisse-1

Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα μπροστά στην περίπλοκη διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών και ακυρώνει κάθε εικασία ότι τα συμβόλαια της Credit Suisse θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν πληρωμές. Τον Μάιο, η επιτροπή αποφάσισε δύο φορές κατά της κήρυξης πιστωτικού γεγονότος για την Credit Suisse, μετά την εξάλειψη ομολόγων τύπου CoCos αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την εξαγορά της από την UBS.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

AI: Επενδυτική ευκαιρία ή «φούσκα»; Και τα δύο, λέει CEO

Επιπλέον μείωση του εργατικού δυναμικού της Credit Suisse επιδιώκει η UBS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News