Business & Finance Παρασκευή 8/03/2024, 20:04
BUSINESS & FINANCE

BlackRock: Εξαγορά της SpiderRock και ενίσχυση της θέσης της στη διαχείριση πλούτου

BlackRock: Εξαγορά της SpiderRock και ενίσχυση της θέσης της στη διαχείριση πλούτου

Την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και τεχνολογίας, SpiderRock Advisors ανακοίνωσε σήμερα η BlackRock Inc. στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για επέκταση των προσαρμοσμένων επενδυτικών στρατηγικών της σε πλούσιους πελάτες.

Η συμφωνία θα αυξήσει την ικανότητα της BlackRock να προσφέρει φορολογικά αποδοτικές επενδυτικές υπηρεσίες -ειδικά εκείνες που βασίζονται στη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης, ανέφερε η BlackRock σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Το 2021, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων πραγματοποίησε μειοψηφική επένδυση στην SpiderRock, η οποία επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδυτικούς συμβούλους, οικογενειακά γραφεία και άλλους πελάτες.

Η SpiderRock «μπορεί να παρέχει στους συμβούλους μια ολοκληρωμένη σουίτα δυνατοτήτων προσαρμογής που βοηθούν στην επίλυση των μοναδικών προκλήσεων των πελατών, όπως η δημιουργία εισοδήματος, η προστασία κατά την πτώση και η φορολογική αποτελεσματικότητα μέσω της χρήσης δικαιωμάτων προαίρεσης», ανέφερε στη δήλωση η Eve Cout, επικεφαλής του σχεδιασμού χαρτοφυλακίου και λύσεων στον τομέα Wealth Advisory της BlackRock στις ΗΠΑ.

Ο κλάδος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει όλο και περισσότερο να παρέχει στρατηγικές σε πελάτες διαχείρισης πλούτου που ανταποκρίνονται σε εξατομικευμένες επενδυτικές απαιτήσεις, παρέχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά και μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία ή περιορίζουν τους φόρους. Μετά από μια δεκαετία κατά την οποία οι επενδυτές στράφηκαν προς τα χαμηλού κόστους αμοιβαία κεφάλαια, οι διαχειριστές δίνουν έμφαση στο όφελος που μπορεί να προκύψει από πιο ενεργά διαχειριζόμενες στρατηγικές σε μια αγορά με υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια.

Οι χωριστά διαχειριζόμενοι λογαριασμοί αποτελούν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα στον κλάδο του πλούτου στις ΗΠΑ -με τα περιουσιακά στοιχεία να αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 από 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2023, αναφέρει η BlackRock στην ανακοίνωσή της, επικαλούμενη στοιχεία της Cerulli Associates.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας σειράς συμφωνιών από τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως για να γίνει ένα one-stop shop για ETFs, αμοιβαία κεφάλαια, συμβουλές για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία αγόρασε την Kreos Capital πέρυσι για να ενισχύσει την ανάπτυξή της στον τομέα του ιδιωτικού χρέους και ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία τον Ιανουάριο, όταν δήλωσε ότι θα αποκτήσει την Global Infrastructure Partners έναντι 12,5 δισ. δολαρίων.

Η συναλλαγή της SpiderRock αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο και δεν ανακοινώθηκαν οι οικονομικοί όροι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς η πολιτική επηρεάζει τη μάχη για την κλιματική κρίση – Το παράδειγμα της Climate Action 100+

Ρευστό 6 τρισ. δολαρίων διακρατούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις

Τι φοβούνται 300 CEΟ διεθνών χρηματοπιστωτικών κολοσσών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News