Business & Finance Κυριακή 20/08/2023, 16:24
BUSINESS & FINANCE

Marsh: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής Honan έναντι 448 εκατ. δολ.

Marsh: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής Honan έναντι 448 εκατ. δολ.

Ο αμερικανικός γίγαντας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Marsh & McLennan Cos Inc. βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής ομοειδούς Honan Insurance Group Pty Ltd, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Marsh και η TA Associates, ο ιδιοκτήτης της Honan με ιδιωτικά κεφάλαια, οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες μιας συναλλαγής που θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Honan σε περίπου 700 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (448 εκατ. δολ. ΗΠΑ), δήλωσαν οι ίδιοι. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο τη Δευτέρα, είπαν.

Η Marsh έχει αναδειχθεί ως ο πιθανότερος αγοραστής αφού κέρδισε άλλους ανταγωνιστές στον κλάδο και εταιρείες εξαγοράς, ανέφεραν οι άνθρωποι. Παράλληλα επεσήμαναν ότι ενώ η συναλλαγή είναι πιθανό να συμφωνηθεί άμεσα, οι εταιρείες ενδέχεται να πρέπει να περιμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Μια ανακοίνωση θα μπορούσε ακόμη να καθυστερήσει και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, παρόλο που οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, είπαν οι ίδιοι. Εκπρόσωπος της Honan αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωποι της Marsh και της TA Associates δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

Η Marsh, που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε το 1871, έχει επιχειρήσεις σε 130 χώρες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εξαγορά της Honan θα ενίσχυε την παρουσία της εταιρείας στην Αυστραλία, όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1965. Σήμερα διαθέτει υποκαταστήματα σε περίπου 29 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Η Honan ιδρύθηκε το 1964 και προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την τιμολόγηση και τη διαπραγμάτευση ασφαλιστηρίων συμβολαίων για λογαριασμό εταιρειών μεσαίας αγοράς σε κλάδους όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της TA. Δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η TA επένδυσε στην εταιρεία το 2020, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του τότε διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Damien Honan, συμφώνησε να συνεχίσει να ηγείται της επιχείρησης και να είναι μέτοχοι μαζί με την TA. Ο Honan είναι σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση εκτός συνόρων – Πώς λειτουργούν τα διεθνή προγράμματα;

Σε αυτές τις τρεις εταιρείες επένδυσε μυστικά ο Γουόρεν Μπάφετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News