Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 14:52 ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ασφάλιση εκτός συνόρων – Πώς λειτουργούν τα διεθνή προγράμματα;

Ασφάλιση εκτός συνόρων – Πώς λειτουργούν τα διεθνή προγράμματα;

Στις μέρες μας η ανάπτυξη εργασιών της επιχείρησής μας εκτός των συνόρων της χώρας που αρχικά δραστηριοποιούμασταν είναι σύνηθες φαινόμενο. Τι γίνεται όμως με τις ασφαλιστικές μας καλύψεις σε περισσότερες από μια χώρες; Πώς γίνεται το ίδιο συμβόλαιο να καλύπτει τη δραστηριότητα μας, τις εγκαταστάσεις μας και τις συνεργασίες που έχουμε σε διεθνές επίπεδο;   

Τα διεθνή ασφαλιστικά προγράμματα στους κλάδους περιουσίας, μεταφορών, αστικής ευθύνης, στελεχών (D&O) και μεγάλων έργων και τεχνικών κινδύνων παρέχονται από συγκεκριμένες Ασφαλιστικές Εταιρείες με διεθνή παρουσία μέσω ενός Master Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου το οποίο προσφέρει συνολική και ομοιόμορφη κάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, οι τοπικές απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες καλύπτονται από τοπικά ασφαλιστήρια σύμφωνα με το εκάστοτε νομικό και φορολογικό πλαίσιο με τους ασφαλισμένους όμως να επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη και σύννομη κάλυψη της δραστηριότητάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Με αυτό το τρόπο η κάθε επιχείρηση, έχοντας στην φαρέτρα της ένα διεθνές ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες της κατά τόπους όπως επίσης τη σιγουριά ενός Insurance partner με παγκόσμια παρουσία και δίκτυο συνεργατών μπορεί να τολμήσει κάθε επιχειρηματικό άνοιγμα σε χώρες όπου δεν έχει παρουσία αλλά επιθυμεί να αναπτυχθεί. Πρόκειται για μια προστιθέμενη αξία την οποία έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν συγκεκριμένοι πολυεθνικοί Ασφαλιστικοί όμιλοι.  

Στη χώρα μας, εταιρείες που παρέχουν αυτού του είδους τις διεθνείς ασφαλιστικές καλύψεις είναι ασφαλιστικές όπως αμερικάνικη AIG και η γερμανική HDI (θυγατρική του ομίλου TALANX). Παράλληλα, η εναλλακτική επιλογή που υπάρχει είναι  συγκεκριμένοι πολυεθνικοί όμιλοι Μεσιτών Ασφάλειας, που έχουν τη τεχνογνωσία και τη διεθνή παρουσία έτσι ώστε να εξετάσουν τις ιδιαίτερες ασφαλιστικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης τοποθετώντας το ρίσκο σε ασφαλιστικές εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού λειτουργώντας παράλληλα και ως σύμβουλοι επιχειρηματικού ρίσκου. Τέτοιες εταιρείες είναι οι AON, HOWDEN και Marsh McLellan που επίσης έχουν παρουσία στη χώρα μας.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News