Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 10:27
BUSINESS & FINANCE

Σε αυτές τις τρεις εταιρείες επένδυσε μυστικά ο Γουόρεν Μπάφετ

Σε αυτές τις τρεις εταιρείες επένδυσε μυστικά ο Γουόρεν Μπάφετ

Σε μείωση της συμμετοχής της στην Apple προχώρησε τους τελευταίους μήνες η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, όμως την ίδια στιγμή, ο επενδυτικός κολοσσός έκανε τρεις μυστικές τοποθετήσεις. 

Ειδικότερα, η Berkshire αγόρασε μετοχές της τηλεπικοινωνιακής Verizon Communications, της ασφαλιστικής Marsh & McLennan και της πετρελαϊκής Chevron. Πρόκειται για επενδύσεις που έγιναν υπό καθεστώς μυστικότητας, αφού εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση της εταιρείας να ανακοινώνει τις τοποθετήσεις της, για το τρίτο τρίμηνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της εισόδου ενός εκ των διασημότερων επενδυτών της σύγχρονης εποχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο οδήγησε στην εκτίναξη και των τριών εταιρειών στη Wall Street. 

Πάντως, η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire, καθώς η συμμετοχή αυτή αξίζει 120 δισ. δολάρια. 

Ο Γουόρεν Μπάφετ και οι «υπαρχηγοί» του, Τοντ Κομπς και Τεντ Γουέσλερ, αναμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιο της Berkshire τον τελευταίο χρόνο, καθώς η πανδημία έπληξε τις ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε μεγάλη έκθεση στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος τα πήγε καλά σε αυτή την κρίση, αλλά ήταν επίσης εκτεθειμένη στους τομείς του consumer finance και του εμπορικού real estate που επλήγησαν. 

Ανάμεσα στις επενδυτικές κινήσεις που έκανε η Berkshire ήταν η έξοδός της από τις τράπεζες JP Morgan Chase, PNC Financial Services Group και M&T Bank Corp. και η μείωση της συμμετοχής της στην Wells Fargo. Η εταιρεία αύξησε τις επενδύσεις της στις φαρμακευτικές Merck, Abbvie και Bristol-Myers Squibb, όμως αποχώρησε από την Pfizer.

Η Berkshire αποχώρησε επίσης από την Barrick Gold και μείωσε τη συμμετοχή της στην General Motors. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News