Business & Finance Τρίτη 15/08/2023, 22:30
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η χαλυβουργία Esmark κατέθεσε προσφορά 7,8 δισ. δολ. για την εξαγορά US Steel

ΗΠΑ: Η χαλυβουργία Esmark κατέθεσε προσφορά 7,8 δισ. δολ. για την εξαγορά US Steel

Προσφορά 7,8 δισ. δολ. κατέθεσε η Esmark τη Δευτέρα για την εξαγορά της US Steel, μετά την απόρριψη από την τελευταία της προσφοράς 7,3 δισ. δολ. που είχε καταθέσει την Κυριακή η χαλυβουργία Cleveland-Cliffs Inc.

Σημειώνεται ότι η Cleveland-Cliffs είχε ότι θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη συμφωνία επειδή θα πλήρωνε για το μισό μέρος της χρησιμοποιώντας τις δικές της μετοχές ως νόμισμα και θα δανειζόταν από τις τράπεζες για να βοηθήσει στην πληρωμή του άλλου μισού.

Ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Esmark Inc, James Bouchard, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι η χαλυβουργία του, η οποία δεν ανακοινώνει δημοσίως τα κέρδη της, έχει μετρητά για την προσφορά της, τα οποία βρίσκονται στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο Bouchard δήλωσε ότι είχε διαθέσιμα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η ίδια η Esmark δεν είχε χρέος. «Έχω 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον λογαριασμό μου», δήλωσε ο Bouchard. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για να επαληθεύσει ότι έχει πρόσβαση στα μετρητά.

Ο Bouchard πρόσθεσε ότι τον συμβούλευσε σχετικά με την προσφορά του για την U.S. Steel μια διεθνής τράπεζα, την οποία αρνήθηκε να κατονομάσει, και η οποία ήταν επίσης πρόθυμη να του δανείσει, σε περίπτωση που αυτό κρίνονταν απαραίτητο.

Η U.S. Steel δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Ο Bouchard, πρώην στέλεχος της U.S. Steel, δήλωσε ότι η Esmark ήταν η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία στη χώρα, χωρίς να διευκρινίσει με αριθμούς. Το 2008, πούλησε μια άλλη εταιρεία του με το ίδιο όνομα στη ρωσική χαλυβουργία OAO Severstal έναντι 1,3 δισ. δολαρίων. Στη συνέχεια αγόρασε πίσω το όνομα Esmark, το εμπορικό σήμα και την πνευματική ιδιοκτησία για να δημιουργήσει την τελευταία χαλυβουργία του, η οποία, όπως λέει, αποφέρει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News