Business & Finance Τρίτη 6/02/2024, 21:45
BUSINESS & FINANCE

UBS: Περιθώριο ανόδου 50% για την κορυφαία σε επίδοση τράπεζα της Ευρώπης

UBS: Περιθώριο ανόδου 50% για την κορυφαία σε επίδοση τράπεζα της Ευρώπης

Η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος είναι έτοιμη για περαιτέρω κέρδη σχεδόν 50% τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με αναλυτές της UBS.

Η UniCredit έχει σημειώσει άνοδο 18% το 2024 μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας τα εντυπωσιακά κέρδη 85% του περασμένου έτους. Αυτό ανέβασε την χρηματιστηριακή αξία της σε σχεδόν 50 δισ. ευρώ (54 δισ. δολάρια) – κοντά σε αυτήν της Intesa Sanpaolo SpA, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας.

Ο αναλυτής της UBS Ignacio Cerezo αύξησε τον στόχο τιμής του για την UniCredit στα 42,5 ευρώ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg. Η μετοχή έκλεισε στα 28,83 ευρώ τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 8,1% αφού ο πιστωτικός όμιλος ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και αύξησαν τις αποδόσεις των μετόχων.

Η UBS έχει σύσταση αγοράς τόσο για την UniCredit όσο και για την Intesa, η οποία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και επαναφορά ιδίων μετοχών αξίας σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της UniCredit υποστήριξαν την άποψη της UBS ότι η τρέχουσα αποτίμηση δεν αντικατοπτρίζει ακόμη τα διαρθρωτικά κέρδη και την ικανότητα επιστροφής κεφαλαίου της τράπεζας, έγραψε ο Cerezo σε σημείωμα.

«Η μετοχή είναι μια από τις πιο αγαπημένες στον κλάδο, αλλά η ιστορία συνεχίζει να υπεραποδίδει», έγραψε τη Δευτέρα ο αναλυτής της Citigroup Inc. Azzurra Guelfi. Αύξησε επίσης τον στόχο για την τιμή μετοχής της UniCredit μετά την ανακοίνωση κερδών.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News