Business & Finance Δευτέρα 5/02/2024, 12:15
BUSINESS & FINANCE

UniCredit: «Ούριος άνεμος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με άλμα 10%

UniCredit: «Ούριος άνεμος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με άλμα 10%

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από 8 χρόνια εκτινάχθηκε η μετοχή της UniCredit SpA μετά την ανακοίνωση της ιταλικής τράπεζας ότι αυξάνει τις αποδόσεις στους μετόχους της για τα κέρδη του 2023 στα 8,6 δισ. ευρώ, ωθώντας προς τα πάνω για ακόμα μια φορά τον δείκτη των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Οι μετοχές της UniCredit ενισχύονται κατά 10% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015. Η τράπεζα έχει τριπλασιάσει την αξία της και ηγείται των κερδών στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο από τότε που ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel το 2021.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός της Ιταλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους περίπου 2,81 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, σχεδόν τριπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη σε υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα, χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και κέρδη που σχετίζονται με αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις. Η τράπεζα διανέμει το 100% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών του έτους και σχεδιάζει να επιστρέψει τουλάχιστον 7,7 δισ. ευρώ για τα κέρδη του 2024.

«Η UniCredit “τα σπάει” με καλύτερα κέρδη, υψηλότερη διανομή μερισμάτων και βελτιωμένο outlook για το 2024», αναφέρει σε σημείωμά της η αναλύτρια της Citigroup Inc. Azzurra Guelfi. «Η μετοχή είναι μία από τις πιο αγαπημένες του κλάδου και συνεχίζει να υπεραποδίδει», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News