Business & Finance Παρασκευή 2/02/2024, 22:15
BUSINESS & FINANCE

Meta: Η αύξηση των 200 δισ.δολαρίων η μεγαλύτερη στην ιστορία της Wall Street

Meta: Η αύξηση των 200 δισ.δολαρίων η μεγαλύτερη στην ιστορία της Wall Street

Η Meta Platforms είναι έτοιμη να γίνει το κορυφαίο «αγαπημένο παιδί» της Wall Street.

Πριν από λίγα μόλις χρόνια, ο ιδιοκτήτης του Facebook υπέστη τη μεγαλύτερη κατάρρευση της χρηματιστηριακής αξίας του στην ιστορία του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ανακάμψει πολύ από τότε, καθώς χθες εντυπωσίασε τους μετόχους με μια ακόμη εντυπωσιακή τριμηνιαία ανακοίνωση κερδών, με τον γίγαντα των social media να επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων κερδών.

Η μετοχή της ενισχύθηκε 21% σήμερα Παρασκευή, άνοδος που προσέθεσε περίπου 200 δισ.δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση χρηματιστηριακής αξίας στη διάρκεια συνεδρίασης, ξεπερνώντας τα κέρδη των 190 δισ.δολαρίων της Apple και της Amazon.com το 2022. 

Οι 10 μεγαλύτερες αυξήσεις κεφαλαιοποίησης σε μία μόνο συνεδρίαση

Source: Bloomberg

«Η σταθερή βελτίωση, η ταχύτερη ανάπτυξη και η αυξημένη αποτελεσματικότητα της κεφαλαιακής διάρθρωσης βελτιώνουν τις προοπτικές από εδώ και πέρα», έγραψε σε σημείωμα την Παρασκευή ο Μπράιαν Νόβακ, αναλυτής της Morgan Stanley.

«Ο δρόμος προς την τεχνητή νοημοσύνη της Meta τόσο για τους χρήστες όσο και για τους διαφημιστές είναι ισχυρός, με περισσότερα εργαλεία που θα ξεκινήσουν και θα κλιμακωθούν σε όλη τη διάρκεια του ‘24», πρόσθεσε.

Η Meta, η οποία μείωσε τον αριθμό εργαζομένων κατά 22% το 2023, αποκάλυψε σχέδια για επαναγορά μετοχών αξίας 50 δισ. δολαρίων και ανακοίνωσε την καταβολή του πρώτου της μερίσματος την Πέμπτη, ένα σημάδι στους επενδυτές ότι έχει χρήματα να διαθέσει και έναν λόγο για να παραμείνουν.

Ενώ η εταιρεία προχωρά σε μεγάλες περικοπές κόστους, συνεχίζει να ξοδεύει επιθετικά για τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, συγκεκριμένα στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στις τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην τροφοδοσία των προϊόντων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ενίσχυση της στόχευσης διαφημίσεων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Meta: Διανέμει το πρώτο της μέρισμα – Ράλι 14% για τη μετοχή

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News