Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 13:10
BUSINESS & FINANCE

AMK 4,3 εκατ. ευρώ για την QQuant Master Servicer

Ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διαχειριστές NPEs

AMK 4,3 εκατ. ευρώ για την QQuant Master Servicer

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά 4,3 εκατ. ευρώ ολοκλήρωση η QQuant Master Servicer, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων.

Η ΑΜΚ, σύμφωνα με τους μετόχους της εταιρείας, θα συμβάλλει στην πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών και στην υλοποίηση του τριετούς αναπτυξιακού πλάνου.

Αυτή την στιγμή, η QQuant είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διαχειριστές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διεκδικεί θέση και στην κυπριακή αγορά.

Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει την διαχείριση πάσης φύσης απαιτήσεων, όπως δάνεια καταναλωτικά και στεγαστικά, ναυτιλιακά, δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, Leasing κ.α.

Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση servicer από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, με rating «2-», το οποίο αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της εν λόγω κλίμακας.

Η QQuant ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 και είναι μέλος του Ομίλου Qualco. Ο Όμιλος απασχολεί 500 εργαζόμενους και έχει δραστηριότητα σε 30 χώρες, εφαρμόζοντας τεχνολογικές λύσεις στη διαχείριση απαιτήσεων και στη μείωση πιστωτικού κινδύνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News