Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 20:38
BUSINESS & FINANCE

Αύξηση των αεροπορικών μεταφορών αναμένει η Schenker εξαιτίας την κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Αύξηση των αεροπορικών μεταφορών αναμένει η Schenker εξαιτίας την κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Η γερμανική εταιρεία logistics Schenker (θυγατρική της σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn και μία από τις κορυφαίες εταιρείες logistics παγκοσμίως) δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει μεγαλύτερη ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές σε δύο έως τρεις εβδομάδες λόγω των επιθέσεων των μαχητών Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, παρά το σημαντικά υψηλότερο κόστος.

Οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες έχουν διαταράξει μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο, ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βερολίνο να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη την Πέμπτη.

«Η Schenker εξασφάλισε πρόσθετο χώρο για αεροπορικές μεταφορές, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την αναμενόμενη στροφή από τη ναυτιλία στις αεροπορικές μεταφορές. Αναμένουμε ότι ο αντίκτυπος στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές θα εμφανιστεί σε περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Reuters.

Ένας συνδυασμός θαλάσσιων και αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών θα μπορούσε να αποδειχθεί καλύτερος, δήλωσε η Schenker -για παράδειγμα, τα εμπορεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν από την Κίνα και να εκφορτωθούν λίγο πριν από την περιοχή που πλήττεται από την κρίση, ώστε στη συνέχεια να μεταφερθούν αεροπορικώς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμπόριο: Οι καταναλωτές θύματα της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Πετρέλαιο: Τι σημαίνουν οι αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι

Μείωση 1,3% στο παγκόσμιο εμπόριο λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News