Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 20:30
BUSINESS & FINANCE

Ιωάννης Λιανός: Αναλαμβάνει ρόλο σε βρετανικό δικαστήριο για θέματα ανταγωνισμού

Ιωάννης Λιανός: Αναλαμβάνει ρόλο σε βρετανικό δικαστήριο για θέματα ανταγωνισμού

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, διορίστηκε μέλος του UK Competition Appeal Tribunal όπως ονομάζεται το Δικαστήριο Προσφυγών για Θέματα Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι μέλος του ιδίου Δικαστηρίου Προσφυγών διορίστηκε και ο καθηγητής του Queen Mary University του Λονδίνου, Ιωάννης Κοκκόρης. 

«Είναι τιμή μου που διορίστηκα σήμερα μέλος του UK Competition Appeal Tribunal για μια θητεία 8 ετών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους εξαιρετικούς συναδέλφους στο CAT και να γίνω μέλος αυτού του παγκοσμίου κλάσης, εξειδικευμένου, ανεξάρτητου δικαστικού σώματος», σημειώνει σε ανάρτησή του στο δίκτυο X (πρώην Twitter) ο κ. Λιανός.

Ο Ιωάννης Λιανός είναι καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) όπου διδάσκει από το 2005. Διετέλεσε πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ μετά το 2021 ήταν μέλος του προεδρείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νέα πρόεδρος η Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ

Συνάντηση εργασίας των προέδρων των αρχών Ανταγωνισμού Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News