Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 15:16
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Αγοράστε στη διόρθωση των μετοχών

Goldman Sachs: Αγοράστε στη διόρθωση των μετοχών

Ο κίνδυνος διόρθωσης στα χρηματιστήρια αυξάνεται, όμως ένα bear market είναι απίθανο, επομένως κάθε πτώση των μετοχών θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια ευκαιρία αγορών, επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs. 

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, τα χρηματιστήρια βρίσκονται στα πρώτα στάδια μίας bull φάσης, έπειτα από την εκρηκτική ανάκαμψη των μετοχών που πυροδοτήθηκε από τις χαμηλές αποτιμήσεις και συνήθως σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου. 

«Η αγορά ανεβαίνει με τα καλά νέα, αλλά επιλέγει να αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τα πιο αδύναμα δεδομένα και τα αυξανόμενα κρούσματα», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman σε έκθεσή τους. «Υπάρχει ο κίνδυνος μίας διόρθωσης, αλλά χωρίς να πυροδοτηθεί ένα bear market», σημείωσαν. 

Τα διεθνή χρηματιστήρια έχουν ενισχυθεί πάνω από 70% από το sell off που προκάλεσε το Μάρτιο η εξάπλωση τα πανδημίας, αγγίζοντας νέα ιστορικά ρεκόρ αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στα εμβόλια και την ανάκαμψη.  Σύμφωνα με την Goldman, η ανάκαμψη αυτή είναι σχεδόν όμοια με εκείνη που σημειώθηκε το 2009 από τα βάθη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, και η οποία είχε ακολουθηθεί από διόρθωση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News