BUSINESS & FINANCE

Καμπανάκι BofA για διόρθωση σε αναδυόμενες και Ελλάδα

Καμπανάκι BofA για διόρθωση σε αναδυόμενες και Ελλάδα

Για διόρθωση στα αναδυόμενα χρηματιστήρια της κατηγορίας EEMEA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική), στην οποία συγκαταλέγεται και η αγορά της Αθήνας, προειδοποιεί η Bank of America με σημερινή της ανάλυση. Όμως, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θεωρεί ότι η διόρθωση αυτή θα είναι μία αγοραστική ευκαιρία, καθώς προβλέπει ότι το ράλι των αναδυόμενων θα έχει και συνέχεια. 

Οι δείκτες τους οποίους παρακολουθεί η Bank of America χτυπούν προειδοποιητικά καμπανάκια: Ο δείκτης «Risk-Love» βρίσκεται στη φάση της ευφορίας, ενώ τα επίπεδα των μετρητών στα θεσμικά χαρτοφυλάκια, οι δείκτες «Bull & Bear» και «Sell-side» βρίσκονται κοντά στο να σηματοδοτήσουν μία διόρθωση βραχυπρόθεσμα. Η εκτίμηση του οίκου επιβεβαιώνεται και από το δείκτη των αναδυόμενων νομισμάτων, που δείχνει μεγάλο επενδυτικό ενθουσιασμό. 

«Παρόλα αυτά, η επενδυτική υπόθεση της κατηγορίας EEMEA για το 2021 παραμένει ισχυρή και περιμένουμε ένα συνεχιζόμενο ράλι, αν και με πιο αργό ρυθμό», σημειώνουν οι αναλυτές της Bank of America. 

Σύμφωνα με την άποψή τους, η παγκόσμια στροφή των επενδυτών στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών και της κατηγορίας EEMEA ειδικότερα έχει μόλις αρχίσει (για παράδειγμα, παρά τις εισροές του τέταρτου τριμήνου, το 2020 έκλεισε με καθαρές εκροές 2,8 δισ.  δολαρίων για τις αγορές EEMEA). Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μαρτυρούν ότι το δολάριο θα συνεχίσει να υποχωρεί. 

Από τις αγορές ΕΕΜΕΑ, η Bank of America προτιμά την τουρκική, λόγω των φθηνών αποτιμήσεων, των σταθερών μερισμάτων και των σημαντικών περιθωρίων για αύξηση των τοποθετήσεων των χαρτοφυλακίων. Στις επιλογές του οίκου είναι επίσης η Ν. Αφρική και η Ρωσία. 

Καμπανάκι BofA για διόρθωση σε αναδυόμενες και Ελλάδα-1

Αντίθετα, η Ελλάδα έρχεται προτελευταία ανάμεσα στις αγορές της κατηγορίας, με την Πολωνία να είναι τελευταία. 

Το χρηματιστήριο της Αθήνας «σκοράρει» πολύ άσχημα στο κριτήριο της αύξησης των εταιρικών κερδών, αλλά τα πηγαίνει κάπως καλύτερα στα μερίσματα (ο οίκος υπολογίζει τη μερισματική απόδοση στο 6,4% για το 2021 και στο 7% για το 2022). Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, η αγορά της Αθήνας εμφανίζει P/E 12,6. 

Καμπανάκι BofA για διόρθωση σε αναδυόμενες και Ελλάδα-2

Στη λίστα με τις 20 μετοχές από τις αγορές ΕΕΜΕΑ τις οποίες ξεχωρίζει η Bank of America, περιλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ. Αντίθετα, στη λίστα με τις 20 bottom μετοχές συγκαταλέγονται εκείνες της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας, για τις οποίες ο οίκος διατηρεί σύσταση underperform. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News