Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 22:00
BUSINESS & FINANCE

Η αναδιάρθρωση της Lloyds στη Βρετανία θέτει σε κίνδυνο περίπου 2.500 θέσεις εργασίας

Η αναδιάρθρωση της Lloyds στη Βρετανία θέτει σε κίνδυνο περίπου 2.500 θέσεις εργασίας

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, Lloyds προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό σε μία προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους της θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 2.500 θέσεις εργασίας δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Lloyds είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαβούλευση με το προσωπικό σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτών και των διαχειριστών προϊόντων, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι πολλοί θα περάσουν από διαδικασία επιλογής και δεν είναι σαφές πόσοι τελικά θα φύγουν και πόσοι θα μείνουν.

Το προσωπικό αναμένεται να ενημερωθεί για τη διαδικασία ήδη από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η όλη διαδικασία θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία 120 νέων καθηκόντων.

«Εξελίσσουμε και μετασχηματίζουμε την επιχείρησή μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τους πελάτες μας και να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Lloyds, προσθέτοντας ότι η τράπεζα επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι ομάδες, χωρίς να διευκρινίσει τις πιθανές περικοπές.

Η είδηση έρχεται μετά την αναφορά του Reuters την Πέμπτη ότι η ανταγωνίστρια της Lloyds, Barclays επεξεργάζεται σχέδια εξοικονόμησης έως και 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,25 δισεκατομμύρια δολάρια), που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας.

Οι περισσότερες βρετανικές τράπεζες ανέφεραν μια σειρά από ισχυρά κέρδη, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια αύξησαν τα έσοδα από τον δανεισμό. Ωστόσο, οι ανησυχίες των επενδυτών για τον σκληρότερο ανταγωνισμό για τα μετρητά των αποταμιευτών και οι πιθανές αθετήσεις δανείων εν μέσω κρίσης κόστους ζωής επιβαρύνουν τον κλάδο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Barclays: Σχέδια για μείωση δαπανών κατά 1 δισ. λίρες

HSBC: Επιπλέον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισ. δολαρίων

ΕΚΤ: Η στροφή των διεθνών τραπεζών στην Ευρώπη μετά Brexit έχει ολοκληρωθεί

Βρετανία: Στο μισό έπεσε ο πληθωρισμός – Χαμηλά δύο ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News