Business & Finance Πέμπτη 23/11/2023, 22:43
BUSINESS & FINANCE

Barclays: Σχέδια για μείωση δαπανών κατά 1 δισ. λίρες

Οι κινήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάργηση 1.500 έως 2.000 θέσεων εργασίας εάν εφαρμοστούν πλήρως

Barclays: Σχέδια για μείωση δαπανών κατά 1 δισ. λίρες

Η Barclays Plc επεξεργάζεται σχέδια για τη μείωση του κόστους έως και κατά 1 δισ. στερλίνες (1,3 δισ. δολάρια) σε διάστημα αρκετών ετών, κάτι που θα μπορούσε να συνεπάγεται την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι όποιες περικοπές θα γίνουν κυρίως στην Barclays Execution Services, τη μονάδα που περιλαμβάνει το back office του ομίλου, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πρόσωπο που δεν κατονόμασε. Οι κινήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάργηση 1.500 έως 2.000 θέσεων εργασίας εάν εφαρμοστούν πλήρως, ή περίπου 2% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας.

Οι προτάσεις εξετάζονται από κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου C.S. Venkatakrishnan, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι ο δανειστής θα μπορούσε τελικά να δώσει προτεραιότητα στις απολύσεις σε άλλους τομείς. Η Barclays είχε πέρυσι συνολικές λειτουργικές δαπάνες ύψους 16,7 δισ. λιρών.

Εκπρόσωπος της Barclays αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.

Η τράπεζα είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι «αξιολογεί ενέργειες για τη μείωση του διαρθρωτικού κόστους ώστε να συμβάλει στην αύξηση των μελλοντικών αποδόσεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές πρόσθετες δαπάνες» στο τέταρτο τρίμηνο. Είχε επίσης δηλώσει ότι θα παράσχει ενημέρωση των επενδυτών παράλληλα με τα αποτελέσματα του έτους τον Φεβρουάριο, όπου αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα στρατηγική.

Οι μετοχές της Barclays έχουν σημειώσει πτώση 11,5% φέτος. Νωρίτερα φέτος, ο Venkatakrishnan στράφηκε σε συμβούλους στρατηγικής για να καταστρώσει ένα σχέδιο για την τόνωση της υστερούσας τιμής της μετοχής της τράπεζας. 

H Barclays ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία ήταν απογοητευτικά, προκαλώντας νέα πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επίδραση από τα υψηλότερα επιτόκια επιβραδύνεται, ενώ οι επενδυτές της Barclays δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ. 

Η Barclays Execution Services Ltd., ή BX, είχε 22.334 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στο τέλος του 2022, σύμφωνα με ένα βρετανικό ρυθμιστικό αρχείο. Παρέχει τεχνολογικές, επιχειρησιακές και λειτουργικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον όμιλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News