Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 20:47
ΒUSINESS & FINANCE

ΕΚΤ: Η στροφή των διεθνών τραπεζών στην Ευρώπη μετά Brexit έχει ολοκληρωθεί

ΕΚΤ: Η στροφή των διεθνών τραπεζών στην Ευρώπη μετά Brexit έχει ολοκληρωθεί

Η ΕΚΤ έδωσε στις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες τον τελικό αριθμό των εργαζομένων και των δραστηριοτήτων που θα πρέπει να έχουν στην Ευρωζώνη, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες που άρχισε όταν η Βρετανία αποχώρησε από την Ε.Ε. το 2016. 

«Έχουμε γυρίσει σελίδα. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλη αυτή τη διαδικασία. Ήταν μία διαδικασία που έγινε με πολύ προσεκτικό τρόπο που εστιάζει στη διαχείριση κινδύνου», ανέφερε ο Αντρέα Ενρία, επικεφαλής της εποπτικής αρχής τραπεζών της Ευρωζώνης. 

Οι διεθνείς τράπεζες μετέφεραν ενεργητικό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και χιλιάδες θέσεις στην Ε.Ε. προκειμένου να διατηρήσουν την πρόσβαση στους πελάτες τους στην ευρωπαϊκή αγορά από τη στιγμή που το Brexit επιδείνωσε τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε..Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητες συναλλαγών των τραπεζών στην Ευρώπη δεν είναι υπερβολικά συνδεδεμένες με το Λονδίνο. 

«Μόλις στείλαμε στις τράπεζες τις τελικές αποφάσεις για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σχετικά με τις δραστηριότητες συναλλαγών τους στην Ε.Ε.. Ορισμένες έχουν ήδη επαρκείς υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου σε αυτά τα γραφεία. Άλλες πάλι θα πρέπει να τις ενισχύσουν», ανέφερε ο Ενρία. 

Οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν έγκριση από την ΕΚΤ για ορισμένα μοντέλα διαχείρισης ρίσκου που χρησιμοποιούν για να στηρίξουν τις δραστηριότητές τους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News