Business & Finance Παρασκευή 10/11/2023, 20:01
BUSINESS & FINANCE

Η Booking.com θα καταβάλει 94 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση φορολογικής διαμάχης στην Ιταλία

Η Booking.com θα καταβάλει 94 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση φορολογικής διαμάχης στην Ιταλία

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Booking.com συμφώνησε να καταβάλει 94 εκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει μία φορολογική διαμάχη στην Ιταλία, δήλωσαν την Παρασκευή οι εισαγγελείς της Γένοβας.

Οι εισαγγελείς στη βορειοδυτική ιταλική πόλη-λιμάνι ξεκίνησαν το 2018 μία έρευνα κατά της Booking.com, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη φορολόγηση των ακινήτων που ενοικιάζονται μέσω της ιστοσελίδας της.

Η φορολογική αστυνομία Guardia di Finanza της Ιταλίας ισχυρίστηκε τον Ιούνιο του 2021 ότι η Booking.com απέφυγε φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) ύψους 153 εκατ. ευρώ (169 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τις ενοικιάσεις για διακοπές από το 2013 έως το 2019.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι Ολλανδοί δικαστές αποδέχθηκαν μια ευρωπαϊκή εντολή έρευνας (OIE) που εστάλη από την Ιταλία και επέτρεψε στους Ιταλούς εισαγγελείς να ανακρίνουν δύο πρώην οικονομικούς διευθυντές της Booking.com στο πλαίσιο της έρευνας.

Στη συνέχεια, οι εισαγγελείς στη Γένοβα επέκτειναν τις φορολογικές αξιώσεις τους για να συμπεριλάβουν και το 2022. Ο διακανονισμός που επετεύχθη την Παρασκευή προέκυψε μετά από απευθείας συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας και της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News