Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 13:20
BUSINESS & FINANCE

Άρση μέτρων: Ποιες δραστηριότητες παίρνουν σειρά

Τι δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης για τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, τις σχολές οδηγών και τα γυμναστήρια

Άρση μέτρων: Ποιες δραστηριότητες παίρνουν σειρά

«Πρόγευση» για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε συγκεκριμένα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Είπε ακόμη ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή των ειδικών περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών. «Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες» εξήγησε. Όπως πρόσθεσε ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και το θέμα θα ξανασυζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση την προσεχή Παρασκευή.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών. Για τα γυμναστήρια είπε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πάντως πως αν οι κανόνες δεν τηρηθούν και διαπιστωθούν φαινόμενα συνωστισμού, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να ξανακλείσει δραστηριότητες.

«Click away» – όπως στις «κόκκινες» περιοχές – αν δεν τηρηθούν τα μέτρα 

Στην ίδια επισήμανση προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, εφόσον δεν τηρηθούν τα μέτρα σε κάποια περιοχή και παρατηρηθεί συνωστισμός και άλλα προβλήματα, θα υπάρξει «πισωγύρισμα» στο πλαίσιο των μέτρων για τη λειτουργία της αγοράς. Έτσι θα χαρακτηριστεί ως «κόκκινη» εμπορικά περιοχή και θα ισχύει σε αυτήν πλέον υποχρεωτικά η μέθοδος του click away, όπως θα ισχύει από την Δευτέρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις εξαρτώνται από τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News