Business & Finance Πέμπτη 28/09/2023, 19:04
BUSINESS & FINANCE

Νέο χτύπημα κατά της πειρατείας του streaming – Έρευνες σε σπίτια και κατοικίες και δεκάδες συλλήψεις

Νέο χτύπημα κατά της πειρατείας του streaming – Έρευνες σε σπίτια και κατοικίες και δεκάδες συλλήψεις

Χρηματικά ποσά, πληθώρα παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά και λίστες παράνομων συνδρομητών εντόπισαν οι Αρχές στο μεγαλύτερο χτύπημα κατά της πειρατείας του streaming που περιλάμβανε ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως και δεκάδες συλλήψεις.

Τα ευρήματα παραπέμπουν στη δράση πυραμίδας με αρχηγό, υπαρχηγούς και πλήθος μεταπωλητών σε όλη την Επικράτεια με έσοδα εκατομμυρίων και δομή αντίστοιχη αυτής εγκληματικών οργανώσεων. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και χιλιάδες χρήστες που καταναλώνουν, έναντι μηνιαίας συνδρομής, το πειρατικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Παράγοντες της αγοράς, αναφέρουν ότι τα αδικήματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, συνδρομητικών υπηρεσιών οπτικοακουστικού περιεχομένου, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης  είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, επισείοντας  πολυετείς καθείρξεις, διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τις 300.000 ευρώ, προβλέψεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

Ο οπτικοακουστικός κλάδος ζητά την λήψη μέτρων αντίστοιχων αυτών που έχουν λάβει χώρες, όπως  η Γερμανία και η Ιταλία, όπου οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες τέτοιου είδους περιεχομένου βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλο χτύπημα στο παράνομο streaming

Παράνομο streaming: Στον ανακριτή πελάτες «πειρατών»

Πειρατεία streaming: Ποια μέτρα λαμβάνει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News