Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 19:27
BUSINESS & FINANCE

Οριστικοποιείται η πώληση των Hornets στον όμιλο Gabe Plotkin από τον Michael Jordan

Οριστικοποιείται η πώληση των Hornets στον όμιλο Gabe Plotkin από τον Michael Jordan

Ο Michael Jordan οριστικοποιεί την πώληση των Charlotte Hornets της National Basketball Association σε μια ομάδα υπό την ηγεσία του Gabe Plotkin και του Rick Schnall.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο 60χρονος Jordan, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μαύρος μεγαλομέτοχος του πρωταθλήματος, θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο της ομάδας που του ανήκει εδώ και 13 χρόνια. 

Ο Plotkin είναι μειοψηφικός ιδιοκτήτης των Hornets από το 2019, ενώ ο Schnall είναι μειοψηφικός ιδιοκτήτης των Atlanta Hawks. Έχουν επίσης διατελέσει αναπληρωτές διοικητές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ. Ο Schnall βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης του μεριδίου του στους Hawks, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν οι Hornets.

Οι μουσικοί καλλιτέχνες J.Cole και Eric Church είναι μέλη της ομάδας του Plotkin και του Schnall. Άλλα μέλη της ομάδας αγοραστών είναι οι Dan Sundheim, Ian Loring, Dyal HomeCourt Partners και αρκετοί άλλοι τοπικοί επενδυτές της Charlotte. Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο μερίδιο θα κατέχει ο καθένας τους στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Το μερίδιο του Jordan θα αποτιμηθεί περίπου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανέφερε το ESPN, επικαλούμενο πηγές του πρωταθλήματος. 

Η συμφωνία υπόκειται σε διαδικασία ελέγχου και έγκρισης από το ΝΒΑ. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News